Connect with us

Güncel

PKK’nın suikast timi yakalandı

Published

on

Terör örgütü PKK'nın, Kobani'ye destek eylemleri öncesi sokakları karıştırmak ve suikastlar düzenlemek  amacıyla Diyarbakır'a gelen üst düzey 2 mensubu, sağ olarak yakalandı.

Hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast tarzı eylem hazırlığında oldukları bildirilen teröristler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Kobani'ye destek eylemleri öncesi sokakları  karıştırmak, hakim, savcı ve güvenlik güçlerine suikast tarzı eylem yapmak  amacıyla 2 üst düzey terör örgütü mensubunun Diyarbakır'a geldiği istihbaratını  alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonla,  “Serhabun” kod isimli Abdullah Kaplan ve “Mervan” kod isimli Cüneyt Yeni'i sağ  olarak yakaladı.

Sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Abdullah  Kaplan'ın, Kobani'de IŞİD'le girdiği çatışmada yaralandığı, sahte kimlikle  Türkiye'ye geldiği ve kırsalda yapılan tedavisinin ardından eylem yapmak için  Diyarbakır'a gönderildiği, Cüneyt Yeni'nin ise Kuzey Irak'taki kamplardan geldiği  tespit edildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir