Güncel
Korkunç gerçek: Yakmış sigarayı basmış gaza

Ankara Dikemevi'ndeki korkunç otobüs kazasında tam 12 vatandaş hayatını kaybetti. Şoför ilk ifadesinde otobüsün kontrolünden çıktığını söyledi. Uzmanlar ise yaşanan kazada hatanın otobüste değil şoförde olduğunu ifade etti. Kazaya ilişkin en korkunç bilgiyi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açıkladı. Otobüsün iç ve dış mekanlardaki kamera görüntülerini izleyen melih Gökçek, şoförün arabadan indiğini sigara yakıp tekrar direksiyona geçerek gaza bastığını söyledi.
Gökçek bu korkunç bilgileri Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye anlattı.
İşte Melih Gökçek'in Fatih Çekirge'ye aktardığı bilgiler:
Gökçek: “O videoyu defalarca izledim inanılır gibi değil Yakmış sigarayı basmış gaza”
Kan çanağına dönen haberler arasında boğulmadan…
Ankara Dikimevi'deki otobüs katliamını sorguluyorum.
-Nasıl oldu?
Başkan Melih Gökçek'i aradım.
O da şaşkın.
Daha “Başkan, başımız sağ olsun. Nasıl…” dedim…
O dakika anlatmaya başladı:
“İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor.
Gaza basıyor…”
-Peki bir cinnet hali falan mıdır?
-Bakıyorlar tabii.
-Bir konuyu merak ediyorum. Sonuçta otobüs şoförleri gün boyu trafikte. Bana göre uçak pilotundan farkları yok. Buna sinir de dayanmaz beden de… Biz birkaç saat trafiğe çıkıyoruz… Korna sesinden, trafikten delirecek gibi oluyoruz. Bu şoförlere bir psikolojik destek var mı? Test yapılıyor mu?
-Elbette yapılıyor. Belirli aralıklarla uzmanlar kontrol ediyor. Ben de olaydan sonra şoförün psikolojik test sonuçlarına baktım. Hepsi tam puan… Yani ne oldu anlamadık.
Başkan Gökçek'in ağzından olay böyle…
