Güncel
Seminere giden öğretmenler dönemedi!
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde hizmet içi eğitim kapsamında seminere alınan Cizre'den gelen öğretmenler 2 ay, İdil'den gelen öğretmenler ise yarı yıl tailinden bu yana görevler bölgelerine dönemedi.
142 ÖĞRETMEN SEMİNERE DAVET EDİLDİ
Akçakoca Öğretmen Evi'nde 8 Şubat'ta başlayan 'Öğretmenlik Uygulamaları Semineri'ne, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilen Cizre ve İdil'de görev yapan 142 öğretmen davet edildi. Ancak 52 öğretmen, çeşitli nedenlerle seminere gelmedi. 90 öğretmen, turizm ilçesi Akçakoca'daki eğitimde yer aldı.
MOTİVASYONLARININ ARTMASI AMAÇLANIYOR
Akçakoca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Özeken, Piri Reis Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özcan Kasım tarafından verilen seminerde bilgileri tazelenen öğretmenlerin motivasyonlarının da artması amaçlandı.
“CİZRE'DEKİ ÖĞRETMENLER 2 AYDIR OKULA GİDEMEDİ”
Ayhan Özeken, seminerin yarın sona ereceğini belirterek, “Cizre'deki arkadaşlar yaklaşık 2 ay, İdil'deki arkadaşlarımız da yarı yıl tatilinden sonra okullarına gitmedi. Okularına gitmedikleri süre içinde burada öğretmenlik uygulamaları seminerine katılıyorlar. Biz de arkadaşlara konularla ilgili örnekler eşliğinde bilgi veriyoruz. Böylece motivasyonlarını da sağlıyoruz” dedi.
“2 KAZAK, 2 PANTOLONLA İLÇEDEN AYRILDIM”
Cizreli 4 yıllık öğretmen 30 yaşındaki Menfaat Çekin, 13 Aralık günü cep telefonuna gelen mesaj üzerine 2 kazak, 2 pantolon koyduğu sırt çantasıyla ilçeden ayrıldığını söyleyerek, “Burada motivasyonumuzu üst noktada tutmaya çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede okullarımıza döner çalışmaya devam ederiz” diye konuştu.