Connect with us

Güncel

CHP bildirisini eleştirdi

Published

on

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin yayınladığı bildiriyi eleştirerek, “Nedir bu ya kepazelik. Siz ana muhalefet partisiniz kardeşim, iktidar alternatifsiniz. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız. CHP bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. Doğrusu CHP’nin terör örgütlerini her fırsatta mağdur gösterme çabasını anlayabilmiş değiliz” dedi. Başbakan Yıldırım, anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Bu hafta partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp son şeklini vereceğiz” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu.  İşte Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:
HDP’li bazı milletvekilleri her fırsatı bir krize çevirmek için tepe tepe kullanıyorlar. Kimsenin hukuk karşısında ayrıcalığı ve üstünlüğü yoktur. “Bizi kimse hukuk karşısına çıkartamaz” gibi ifadeler halkın oylarıyla seçilenlerin asla söyleyeceği şeyler olamaz.
Tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama bırakalım mahkemeler kendi işini yapsın biz de kendi işimizi yapalım.Seçilmiş olmak terörle iç içe girme hakkı vermez. Kimse milletin verdiği yetkiyi terör örgütleri lehine kullanamaz. Milletvekilleri siyaseti kalkan olarak kullanıp terörle iç içe olamaz. Şimdi de bunlar diyor ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Ya millet size yasama faaliyetini değil terör faaliyetini durdurun dedi. Milleti bile anlamamışsınız.

CHP BİLDİRİSİNE TEPKİ
Bir de CHP var. Toplanmış alelacele açıklama yapıyorlar. Ne oldu kardeşim! Türkiye terörle amansız bir mücadele ediyor. Ne oldu da birden bire programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Sayın cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığını dahi öne sürmüşler. Nedir bu ya kepazelik. Siz ana muhalefet partisiniz kardeşim, iktidar alternatifsiniz. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız. CHP bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. Doğrusu CHP’nin terör örgütlerini her fırsatta mağdur gösterme çabasını anlayabilmiş değiliz. CHP’nin kullandığı dil Türkiye’yi zayıf düşürmeye çalışanların kullandığı dil ile aynı. CHP millete muhalefet ediyor.

“ORTADA CİDDİ İDDİALAR VAR”
“Seçimle gelen seçimle gider.” Hoppala… Seçimle gelen Erbakan’a tankları gösterdilerse AK Parti de tankları gösterenlere cevabı verdi. “Seçimle gelen seçimle gider” lafı terör örgütlerinin Türkiye’ye meydan okuduğu bir dönemde siyaseten anlamsızdır. Elbette seçimle giden seçimle gider. Siyaset meşrudur. Dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partiyle terör örgütünün organik bağı kabul edilemez.
Ortada ciddi iddialar var. Bunlar araştırılacak soruşturulacak mahkemeler kararı verecek. O zamana kadar hepimizin görevi yargıya saygı göstermektir.
Sayın Kılıçdaroğlu bunların suç olmadığını mı düşünüyorsunuz açıkça söyleyin. Bu ülkenin insanları terörün her türlüsünü lanetliyor. Ne yazık ki bir tek CHP bu şuuru tam olarak gösteremiyor.

AB İLERLEME RAPORU 
Bu hafta AB bir ilerleme raporu yayınlayacak. Avrupalı dostlarımızdan talebimiz şudur. Ön yargılardan arınmış bir rapor görmek istiyoruz. Umarız bu rapor şu ana kadar yapılan olmuşuz açıklamaları içeren bir rapor olmaz.15 Temmuz’dan sonra bir kredi kuruluşu Türkiye’nin notunu alelacele düşürdü. Şimdi aynı kuruluş S&P görünümü olumlu yönde düzeltti. Olumludur ama yeterli değildir.
YENİ ANAYASA
Bu hafta anayasa değişikliği konumuz var. Bir adım daha atıyoruz. Bu hafta partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp son şeklini vereceğiz. İnşallah bu tartışmayı da milletin gündeminden çıkartırız. Hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle Türkiye artık koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Artık koalisyon yok. Her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. Güçlü siyasi irade Türkiye’nin bekası birliği beraberliği için olmasa olmadır.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir