Connect with us

MEDYA

Fransız gazeteci gözaltına alındı

Published

on

Fransız gazetesi internet Les Jours'un muhabiri olan gazeteci Olivier Bertrand'ın cuma akşam saatlerinde Gaziantep'te gözaltına alındığı bildirildi. Les Jours'un genel yayın yönetmeni Isabelle Roberts, haberi cuma akşamı duyururken, Bertrand'ın 'gerekçe gösterilmeden' gözaltına alındığı söyledi. Bertrand ile birlikte gözaltına alınan Türk fotoğrafçının ise birkaç saat sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.
Roberts'in açıklamasına göre, Les Jours ekibinin cuma öğleden sonra saatlerinden itibaren gazeteci ile irtibatı kesildi. Roberts, “Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Yaşananlardan ötürü büyük huzursuzluk içindeyiz” dedi. Ankara'daki Fransız Büyükelçiliği ise gazeteci Bertrand ve Türk makamları ile iletişim içinde olunduğunu açıkladı. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den tepki
Öte yandan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RFS) örgütü de konuyla ilgili açıklama yaptı. Örgütün Genel Sekreteri Christphe Deloire, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gözaltının 'yasa dışı' olduğunu belirterek, korkutma amacı taşıdığını söyledi. RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu ise Fransız gazetecinin günlerce gözaltına tutulabileceğine dikkat çekti. Önderoğlu, gazetecinin serbest bırakılmasını talep etti. 
Türkiye'de OHAL sonrası uygulamalar ve basına yönelik müdahaleler Avrupa'nın sert tepkisiyle karşılaşıyor. Son olarak Cumhuriyet'e yapılan operasyonda çok sayıda gazetecinin gözaltına alınması ve 9'unun tutuklanması Avrupa'da Türk hükümetine yönelik eleştirilerin sertleşmesine neden olmuştu. Dün de Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya dönüşü Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir