Connect with us

Güncel

Şehit Kaymakamın katili yakalandı

Published

on

Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş toplantının sona ermesinin ardından açıklama yapıyor. Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ü şehit eden saldırısının ana failinin yakalandğını açıklayan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili 62 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kurtulmuş, “İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır” dedi.
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, öncelikli olarak başkanlık sistemini içeren düzenlemenin Meclis'e geleceğini belirterek  “MHP ile görüşmeler sürüyor. 330'u bulduğumuz anda Meclis'e getireceğiz” ifadesini kullandı. 
Yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi için çalışma yapıldığını açıklayan Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle: Türkiye'de sabit miktarda yatırım yapan yatırımcılar, belli sayıdaki kişiye istihdam sağlayan yabancılar ve devlet yatırım araçlarına belli bir süre içerisinde para yatırıp çekmeyen kişilere istisnai vatandaşlık verilmesi üzere çalışmalar başlamıştır.

GAP PROJESİ
GAP projesinin tamamlanmasıyla birlikte toplam 1 milyon 270 bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Bütün bunlar tamamlandığında sulamada, enerjide toplam 4.19 milyar dolarlık yıllık bir ekonomik getiriyi Doğu Anadolu Projesi'nden elde etmiş olacağız. Bu projede 890 bin kişi istihdam edilecektir.

AB'NİN YAYINLADIĞI İLERLEME RAPORU
Gerekli bütün açıklamalar yapıldı. Avrupa Birliği ilerleme raporu yanlı, Türkiye'ye karşı hiçbir zaman kabul edilemeyecek bir ilerleme raporudur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil.Bu rapor yanlı ve asla kabul edilemeyecek iddilarla dolu bir rapordur. Tamamen Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak, Türkiye'nin terörle mücadelesini engellemek için yazılan yanlı bir rapordur. Türk halkının 15 Temmuz'da verdiği mücdelede de Avrupa'nın arkamızda durduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye egemen bir ülkedir. Dolayısıyla kimsenin Türkiye'yi hizaya sokacağını zannetmemisi lazım.

EL BAB OPERASYONU 
Fırat Kalkanı operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye, havadan desteğini sürdürmeye yeniden başlamıştır. Operasyon, El Bab'a doğru planlandığı şekilde ilerliyor.
BAŞKANLIK AÇIKLAMASI 
Kapsamılı anayasa değişikliği daha sonra yapılacak. Öncelikli olarak başkanlık sistemini içeren düzenleme gelecek. 330'u bulduğumuz anda bu gündeme getirilecektir. MHP ile görüşmeleriminz devam ediyor, CHP'ye de kapımız açıktır. Mühüm olan halkın büyük kesimlerinin katıldığı anayasal bir değişim yapmaktır. Bizim görüşümüz parlamentodan yeşil ışık çıktığında bunu halka götürmektir.  CHP de sürece katılmak isterse görüşlerini getirebilir. Türkiye'de yürütmenin tek elde toplanacağı bir sisteme geçişi öngörüyoruz. Tam, güçlendirilmiş başkanlık modelidir üzerinde durduğumuz. Daha fazla denetlenebilen sistem öngörüyoruz. Prensip olarak görüşme yapmaya karar vermek önemlidir. Hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli'yle bildiğim kadarıyla planlanmış biri görüşme yok.

KAÇAK FETÖ'CÜLER VATANDAŞLIKTAN ÇIRILABİLİR
Yurtdışına kaçan FETÖ'cüler, netleşmiş değil ama vatandaşlıktan çıkarmalar olabilir.
BOĞAZİÇİNE REKTÖR ATAMASI 
Rektör seçimleri konusunda malesef üniversitelerde kamplaşmalar olur, rekötürlük seçimi bittikten sonra bile bu tartışmalar bütün o dönem boyunca devam ederdi. Az oy alanın seçildiği dönemler önceden de oldu. Bu kapsamda KHK çerçevesinde Cumhurbaşkanımız önüne koyulan isimlerden birini seçmiş oldu. Umarım Boğaziçi Üniversitesi için hayırlı olur.
 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir