Connect with us

Güncel

Ankara’ya ilk kar yağdı

Published

on

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da bu gece ayaz beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklığının perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde artmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdun geneli parçalı ve çok bulutlu, kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun orta kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AKOM İSTANBULLULARI UYARDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bu gece ayaz oluşacak! Hafta sonu güneşli ve ılık geçecek. Cuma – Pazar arası hava güneşli.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir