Connect with us

MEDYA

Saadet Oruç tribüne mi oynuyor!

Published

on

Türkiye'deki muhabirlik döneminin ardından Fransa'ya yerleşerek uzun süre Paris'te yaşayan ve mesleğini burada sürdüren gazeteci Saadet Oruç, daha sonra Türkiye'ye dönerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlar ordusuna katıldı.
Saadet Oruç, Fransa'dan da tanıştığı ve sosyal medyadan arkadaşı olan Fransız gazeteci  Jean-Paul Ney'in sosyal medyadan Erdoğan için “Diktatör” dediği paylaşımına kendi hesabından Türkçe yanıt verince Türkiye'de sosyal medyada olay oldu. Saadet Oruç'un çok iyi Fransızca bilemsine rağmen Fransız arkadaşına Türkçe yanıt vermesi, “Tribüne mi oynuyor? Hem de şeref tribününe?” yorumlarını da beraberinde getirdi.
Saadet Oruç, Fransız gazeteci için “Hak ettiği dilden cevabını alır” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Saadet Oruç, 'diktatör' ifadesi kullanan Fransız gazeteci Jean-Paul Ney’e “Diktatör anandır” dedi.
Başdanışman Saadet Oruç, Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “diktatör” diyen Fransız gazeteci Jean-Paul Ney’e “Diktatör anandır” diye yazdı.
Saadet Oruç, daha sonra “Cumhurbaşkanına ‘diktatör’ diyen biriyle ciddi tartışılacak herhangi bir şey yoktur. Hak ettiği dilden cevabı alır. Bu cümle de burada dursun” mesajını paylaştı.
Saadet Oruç'un gazeteci Ney'i daha sonra Twitter'da engellediği görüldü.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir