Connect with us

Güncel

Ahmet Türk’ün yerine Mardin Valisi atandı

Published

on

Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. DBP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Operasyon kapsamında belediye binasında arama yapılıyor. Bu arada Siirt ve Mardin belediyelerine kayyum atandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman Belediye Başkan vekilliğine getirildi. Tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yerine de Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Taşkın Belediye Başkan Vekili oldu.

SİİRT VE MARDİN BELEDİYESİ'NE KAYYUM
İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Siirt Belediyesi’ne kayyum atandığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:
“Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı’nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı’nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir.”
Türk hakkında, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne para temin etmek ve üye olmak, görevini kötüye kullanmak, Türk
milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni, TBMM'yi alenen aşağılamak” suçlamalarından soruşturma açılmıştı.
Bakırhan ise “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” da dahil olmak ve bölücü terör örgütü lehine Siirt ilinde yapılan çok sayıda yasa dışı gösteri yürüyüşüne katılarak örgüt lehinde propaganda ve eylemde bulunmanın da aralarında olduğu iddialar nedeniyle 16 Kasım'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

VAN BELEDİYESİ'NE OPERASYON… BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması doğrultusunda DBP'li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile 4 belediye yetkilisi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı operasyon başlattı.
Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, şüphelilerin evleri ile belediye hizmet binasında aramaların sürdüğü öğrenildi.

BAŞKAN KAYA BELEDİYEYE KENDİSİ GELDİ
Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya’nın Halilağa Mahallesi’nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Kaya’yı gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Kaya’nın sorgusu sürüyor.

12 KİŞİ GÖZALTINDA
Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van’da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, 7 Haziran 2012'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında partili yöneticilerin de bulunduğu 12 şüpheliyle tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan Kaya, 4 Ocak 2016 tarihinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir