Connect with us

Güncel

Şirvan’dan acı haber gelmeye devam ediyor

Published

on

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden birinin daha cenazesi çıkarıldı. Daha önce 5 işçinin cenazesi çıkarıldığı göçük altında kalan işçilerden Sedat Bulut'un cesedi de bugün toprak altından çıkarıldı. Toprak altında kalan 10 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait bakır madeninde 4 gün önce meydana gelen göçükte yapılan arama ve kurtarma ekiplerinin bugün devam eden çalışmalarında toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

100 KİŞİLİK UZMAN EKİP SÜREKLİ ARIYOR
Toprak altında kalan işçilerden 23 yaşındaki Sedat Bulut'un bekar olduğu öğrenildi. AFAD, UMKE, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılay ve jandarma ile firmaya ait yaklaşık 100 kişilik uzman ekip, 3 arama köpeği ve 60 civarında iş makinesi, göcük altında kalan 10 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İŞ MAKİNELERİNİN BULUNDUĞU HABERİ UMUT VERDİ
Yapılan çalışmalarda bugün sabah erken saatlerde tespit edilen iş makinelerinin çıkarılması için arama çalışmalarını sürdüren iş makineleri, arama köpekleri ve uzman bir ekip bu bölge de kazı çalışmalarına başladı. İş makinelerinin bulunduğu haberi, kazı bölgesinde, toprak altındaki yakınlarını bekleyen vatandaşlara umut verdi.
Arama kurtarma çalışmalarını yapan ekipleri, kademeli olarak çalışma yaparken, diğer ekiplerin de güvenliğini elden bırakmıyor. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılan kazılara devam edilirken, kazı sırasında alınan toprak ve molaz yığınları, kamyonlarla maden ocağının dışındaki bölgeye taşınıyor.

ENERJİ BAKANI BERAT ALBAYRAK BÖLGEDE
Dün Siirt'e gelerek heyelan bölgesine gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geceyi Siirt'te geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde de helikopterle kazı bölgesine gittiği öğrenildi. Öte yandan bugün sabah saatlerinde Siirt'e geleceği bildirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu programını iptal edildiği öğrenildi.

İşçilerden 13'ü evli ve 35 çocukları var
Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan bakır maden ocağında meydana gelen göçükte 16 işçi toprak altında kalmış, yapılan çalışmalarda 5 işçinin cesedine ulaşılmıştı. 11 işçinin bulunması için ise çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Göçük altında kalan 16 işçiden 13'ünün evli ve toplam 35 çocukları olduğu belirtildi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir