Connect with us

Güncel

“2019’a kadar seçim meçim yok!”

Published

on

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Sağlık Fuarı'nda konuşuyor. AP'nin aldığı Türkiye ile müzakereleri durdurma kararına değinen Yıldırım, “Avrupa bilsin ki Mülteci Anlaşması sonsuza kadar sürmeyecek. AB verdiği sözün arkasında durmalı” dedi.
İstanbul Sağlık Fuarının kapanış programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım AP'nin Türkiye ile verdiği karar değinerek, “Bu kararın bizim için kıymeti yok. kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar biz milletimizin aldığı kararlar dışındaki kararları önemsemiyoruz.” dedi. Başbakan Avrupa'ya uyarıda bulunarak, “AP Türkiye ile mi yürüyecek yoksa terör örgütleri ile mi önce ona karar vermeli.Avrupa bilsin ki Mülteci Anlaşması sonsuza kadar sürmeyecek. ” ifadelerini kullandı. Başbakan Erken seçim iddiaları içinse şunları söyledi: “2019'a kadar seçim meçim yok. Vatandaşın kafasını karıştırıp yatırım kararlarını erteletmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da tanklarla yapmaya çalıştıkları alçakça girişimi Türkiye'nin ekonomisini bozmaya çalışarak yapıyorlar. Orada da dersinizi alacaksınız. Açıkça söylüyorum.”
Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
“AK Parti 14 yılda büyük hizmetlere imza attı. Bunların en büyükleri sağlık ve ulaşımda yapıldı. Sağlıkta vatandaşın memnuniyet oranı yüzde 70'in üzerin. Vatandaş daha iyi hizmet alsın diye çalışıyoruz.Düşünün hep filmlerde görürdük. Bir yabancının başka bir ülkede başına bir şey geldi. Uçak gelir götürürdü. Bunlar neden bizim memleketimizde yok diye hayıflanırdık. Artık Allah'a şükür hepsi bizde var.

ARTIK DEVLET DESTEK VERECEK
Sağlık Fuarı'nda 5 bin civarı katılımcı var. 4.sü yapılıyor. Bu kongrede benim katılımcılara söyleyeceğim en önemli iş şudur. Sağlık araç ve gereçlerine ülke olarak büyük para veriyoruz ama artık sağlıktaki dönüşümle bu işler biraz daha düzeldi. Devlet bu alanda üretim yapanlara artık destek verecek.  Artık istediğiniz araç ve gereçleri Türkiye'de yapmak için önünüzde bir engel kalmadı. İlk hedefimiz sağlık ürünlerini millileştirmek olmalı. Sağlıkta yerli üretim çok önemli. her türlü girişim için altyapıyı hazırladık. Bahanemiz yok.

AP İSTEDİĞİ KADAR KARAR ALSIN…
2 Gün önce AP'de bir karar aldılar. Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için kıymeti yok. kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar biz milletimizin aldığı kararlar dışındaki kararları önemsemiyoruz.  Türkiye'nin bölgede potansiyelini biliyoruz. Avrupalı dostlarımız söz konusu Türkiye olunca objektiflikten uzaklaşıyorlar. AP bu kararla kendini küçük düşürmekten başka hiç bir şey yapmamıştır. Milletimiz'in AB'ye olan güven duygusunu zedelemişlerdir. AP Türkiye ile mi yürüyecek yoksa terör örgütleri ile mi önce ona karar vermeli.

MÜLTECİ ANLAŞMASI SONSUZA DEK SÜRMEYECEK
Avrupa bilsin ki Mülteci Anlaşması sonsuza kadar sürmeyecek. AB verdiği sözün arkasında durmalı. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa Avrupa'nın halini bir görün bakalım. Macaristan'a Avusturya'ya 2-3 mülteci geldi, tekmelediniz, yerlerde sürüklediniz. İnsanlığın ölmediği ülke Türkiye.
AP'nin bu kararı kesinlikle dikkate almayacaktır. 53 senedir bu yollarda yürüyoruz. Ne için yürüyoruz? Daha güzel bir dünya için, daha güvenli bir Avrupa için. Bütün bu gayretler ortadayken kalkıp Türkiye'ye ayar vermeye çalışmak, en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar (AP'nin kararı) Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen Avrupa Birliği-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa'da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum.

TEMELİ SAĞLAM BİR EKONOMİYE SAHİBİZ
Türkiye ekonomisi son 14 yıl içinde bugünlerde yaşadığımız dalgalanmalara benzer en az beş tane dönem geçirdi. 2006'da, 2009 küresel krizde, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da Türk ekonomisi zorlu sınavlardan geçti ve bunların hepsini atlatmasını bildi. ABD seçimlerinden sonra bütün dünyada İngiltere hariç euro da dahil para birimleri değer kaybetti. Bunun kaynağı yeni ABD Başkanı Trump'ın uygulayacağı politikalar. 'Ben önce ülkemin sorunlarını bitireceğim' diyor. Yani dışarıdaki ABD sermayesini içeriye çekmek için gerekirse faiz yükselecek. Bu haberler bütün dünyada Trump'ın kazanmasıyla birlikte değer bulmaya başladı. Bunu kalıcı bir dalgalanma olarak görmek büyük bir hatadır. Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Piyasalarımızın, işadamlarımızın ufak da osla tedirginliklerini gidermek bizim görevimiz. Bir parasal tedbirler. Bunlarla ilgili Merkez Bankası çalışmalarını yapıyor. Hükümet olarak biz de dövize olan ihtiyaçta bir sıkıtnı yaşanmaması için birtakım önlemler aldık. Dolar cinsinden olan sözleşmeleri Türk lirasına çevirdik.

ERKEN SEÇİM YOK
Türkiye'nin düşmanları 'Sermayeye kısıtlama gelecek, döviz çıkışı olacak' gibi aslı olmayan haberlere yer veriyorlar. Bunlar külliyen yalandır. Vatandaşlar endişeye kapılmasın. Türkiye'de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçicidir. 2019'a kadar seçim meçim yok. Vatandaşın kafasını karıştırıp yatırım kararlarını erteletmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da tanklarla yapmaya çalıştıkları alçakça girişimi Türkiye'nin ekonomisini bozmaya çalışarak yapıyorlar. Orada da dersinizi alacaksınız. Açıkça söylüyorum.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir