Connect with us

Güncel

Ayvalık’ı sel aldı

Published

on

Çanakkale-İzmir karayolunun Balıkesir'in Ayvalık ile  İzmir'in Dikili ilçeleri arasındaki kesiminin sağanak nedeniyle kapanmasının  ardından yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. 
Edremit Körfezi'nde dün sabah başlayan ve gece etkisini artıran  şiddetli yağış, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.
Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan karayolunun Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık  ilçeleri ile İzmir'in Bergama ve Aliağa ilçelerine ulaşımın sağlandığı kesimi, su  baskınları ve yoldaki çökmeler nedeniyle çift yönlü araç trafiğine kapandı.
Biriken araçlar, yolda uzun kuyruk oluşturdu. Onlarca tır, kamyon ve  otomobil, sel sularından etkilenerek yolda mahsur kaldı. Yol kenarında bulunan ev  ve iş yerlerini de su bastı.
Jandarma, polis, karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), afad, Balıkesir  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile çevre ilçelerin  zabıta görevlileri, iş makineleriyle yolda temizlik çalışması yaptı.
Karayolunun Ayvalık-Dikili bölümünde ekiplerin yol açma çalışmaları  ise devam ediyor.

YAŞLI ÇİFTİ BOTLA KURTARDILAR
Bu arada Ayvalık ilçesinde yaşlı bir çift karayolu kenarındaki  evlerinde mahsur kaldı.
Çevresinde su birikintileri oluşan ve alt katı sulara gömülen evde  yaşayan Ali ve Fatma Alan çifti, AFAD ekiplerince şişme bot yardımıyla  kurtarıldı.
Ali Alan,  kaç saattir evde mahsur  kaldıklarını hatırlamadığını söyledi.
Suların bir anda evine dolduğunu belirten Alan, “Evin üst katına  sığındık. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.
Jandarma aracına alınan çift, sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet  Hastanesine götürüldü.

MOBİLYALAR KARAYOLUNA SÜRÜKLENDİ
Gömeç'te ise yol kenarında bulunan çok sayıda zeytinyağı fabrikası ile  Ayvalık'ta bir benzin istasyonunu su bastı. Şehirler arası otobüsle seyahat eden  yolcular benzinlikte mahsur kaldı.
Benzinlikte yarısına kadar suya gömülen bir otomobil de dikkati çekti.
İstasyonun yanında bulunan mobilya sergi alanı ise sel sularıyla  doldu. İş yerlerinden çıkan koltuk, dolap ve sandalye gibi eşyalar, karayoluna  sürüklendi.
MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR OTELE YERLEŞTİRİLDİ
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçede metrekareye yaklaşık 200 kilogram yağış düştüğünü tahmin  ettiklerini söyledi.
Belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Gençer,  “Mahsur kalan vatandaşları kurtardık ve belediyeye ait bir otelde ağırlıyoruz.  Henüz herhangi bir can kaybı yok ancak Altınova Mahallesi'ne ulaşamıyoruz. Orada  can kaybının olup olmadığına ait bilgiye henüz ulaşamadık. İlçe merkezindeki pek  çok iş yeri ve evlerin Bodrum katları sular altında kaldı. Bu yağış, ilçede son  yılların en büyük felaketlerinden biri oldu.” diye konuştu.

BERGAMA-AYVALIK KARAYOLU HEYELAN NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILDI
İzmir'in Bergama İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda Bergama-Ayvalık Karayolu trafiğe kapatıldı.
Kozak Mahallesi İncecikler Mevkii'nde bugün akşam saatlerinde sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Bergama-Ayvalık Karayolu oluşan heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekiplerinin yolu trafiğe açmak için başlattığı çalışma sürüyor.

İZMİR'DE DE YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
İzmir'de dün gün boyunca süren sağanak yağış, kentte sakinlerine zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kaldı, rögarlar taştı, ördek ve kazlar yollarda yüzdü.
Otomobilinin suya batması yüzünden Buca ilçesinde davetli olduğu düğüne gidemeyen Önder Bezirgan, “Arabaların geçmesi gereken yerde kazlar, ördekler yüzüyor. İzmir gittikçe köye benziyor” sözleriyle isyan etti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir