Connect with us

Güncel

Yangın merdiveninde kilit yokmuş!

Published

on

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, “Akşam biz 03.30'da oradaydık. Orada bize hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi. En son denetleme Haziran ayında yapılmış. Bina ruhsatlı bir bina, MEB’in ayrıca çalışma izni verdiği bir binadır” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak yanındaki bakanlarla beraber yangın faciası hakkında açıklama yaptı.
İşte Kaynak’ın açıklamalarından satır başları:
Bu yaşanan hadise hepimiz için çok üzücü ve hepimizi derinden yaralayan bir hadise. 31 kişinin mevcut olduğu anlaşılıyor. 24 yaralı olay mahallinden çıkarılabildi. 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. 12 vefat hadisesi meydana geldi; biri yetişkin biri çocuk 10'u öğrenci. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var, bunlar tutuşmuş
Olay savcılıklar tarafından takip edilmektedir.
Bu akşam itibariyle otopsi çalışmalarının tamamlanacağını öngörüyoruz. Ateş tabiki düştüğü yeri yakıyor ama bu acı hepimizi derinden etkiledi.
Tekrar başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızdan bir kısmı taburcu olarak ayrılmaya başladılar. Kısa sürede tamamlanmasını şifa bulmalarını temenni ediyoruz.

SORU & CEVAP

Yangın merdiveni kapısı kilitli miydi?
Akşam biz 03.30'da oradaydık. Orada bize hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilitli değil, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi.
Yangın çıkış kapsının orada tül perde var o bile sağlam duruyor.
Bunlar ilk bilgiler ama tabi savcılığımız gerekli incelemeyi yapacaktır. Bilirkişi incelemesi ile ilgili tahkikat hızlanacaktır.
Yurdun en son denetlenmesi haziran ayında. Bina ruhsatlı bir binadır, MEB’in ayrıca çalışma izni verdiği bir binadır.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir