Connect with us

Güncel

Faciada fatura itfaiyeye çıkartıldı!

Published

on

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11 öğrencinin hayatını kaybettiği yangın faciasının gerçekleştiği Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun bağlı olduğu derneğin avukatı Bayram Sayar, yangın merdivenin kapalı olduğu iddialarını yalanlarken itfaiyeye suçlamalar yöneltti: Personel eğitimsiz ve yetersizdi, sepetli yangın merdiveni yoktu, brandaları bulunmuyordu…
Bayram Sayar yaptığı yazılı açıklamada, derneğe bağlı olarak hizmet veren yurdun yürürlükteki mevzuata göre, gereken ruhsata sahip olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Yangın duyulur duyulmaz Aladağ ilçe halkımız çocukların kurtarılmasında ve yangının söndürülmesinde cansiperane çalışmışlar ve bu sayede birçok yavrumuz kurtulmuştur. Üzülerek ifade edelim ki olaya ilk müdahale eden itfaiyemizin, sepetli yangın merdiveninin olmaması, itfaiye personelinin yetersiz ve eğitimsiz oluşu, gaz maskelerinin ve yangın esnasında yüksekten atlayanları kurtarmak için kullanılan brandasının bulunmaması, itfaiye aracımızın bina yangınını değil orman yangını söndürmeye elverişli olması gibi önemli teknik yetersizlikler can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir. Medya organlarında sıklıkla dile getirilen yangın merdiveninin kapısının kapalı olduğu yönündeki iddia gerçek dışıdır.” 
Yangının bir anda binayı sarması ve yoğun duman oluşması sebebiyle, kimsenin yangın merdiveninin olduğu bölgeye gidemediğini ileri süren Sayar, “Herkes bulunduğu odadaki pencerelere zor ulaşmış, sağ kurtulanlar da pencerelere uzatılan merdivenlerle kurtarılmışlardır. Maalesef olay mahallinde bulunan iki merdiven, üç katlı binanın ancak ikinci katına kadar ulaşabildiğinden bir ve ikinci kattakiler kurtarılmış, üçüncü kata dışarıdan merdiven uzatılamamıştır. Bu sebeple can kayıplarımız da üçüncü katta olmuştur” iddiasında bulundu. 
Sayar, Aladağ 'da son dört günde elektrik tesisat ve trafolarından kaynaklanan dört yangın olayının gerçekleştiğini de öne sürdü. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir