Connect with us

Güncel

Sakarya’da hastane karantinaya alındı

Published

on

AFAD ekiplerinin hastanede yaptığı incelemer sonucu tehlikeli bir durumun olmadığının anlaşılması üzerine kapatılan bölüm yeniden açıldı
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, devlet Hastanesine  kaldırılan bir hastadan ağır kokular gelmesi üzerine kısa süreli karantina  tedbiri uygulandı. 
Alınan bilgiye göre, Nihat Türüt (63) isimli bir vatandaş, yakınları  tarafından evinde hareketsiz şekilde yatarken bulundu. 112 Acil Servis  ekiplerince Karasu Devlet Hastanesine kaldırılan Türüt'ün nefesinden ağır kokular  gelmesi üzerine herhangi bir salgın yaşanmaması için servis karantina altına  alındı. Bu arada Türüt, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay üzerine hastaneye sevk edilen afad ekipleri, yaptıkları  incelemede salgına neden olacak herhangi bir şüpheli durumun olmadığını tespit  etti. Bunun üzerine tedbir amaçlı alınan karantina kaldırılarak servis hastaların  hizmetine yeniden açıldı.
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, Karasu Devlet Hastanesine getirilen bir kişinin  kalp rahatsızlığı nedeniyle öldüğünün belirlendiğini söyledi.
Daha sonra ağır kokular duyulması üzerine zehirlenme şüphesinin  oluştuğunu ifade eden Sağlam, “AFAD ekipleri şüpheli ölümden sonrası, olayı  yerinde inceledi ve önemli bir durum görülmediği belirlendi. Vefat ettikten sonra  hastanın getirildiği o alan, 'Belki zehirlenmedir, etrafa bulaşma söz konusu  olur' diye kapatılıp başka bir alanda hastalar bakılmaya başlandı. Daha sonra  AFAD ekipleri hastayı ve etrafı incelediler. Herhangi bir bulaşıcı ya da zehirli  bir şeyin olmadığı kanaatine varıldı.” diye konuştu.

“Kuş gribiyle ilgili bir durum yok”
Sağlam, hastanenin kapatılan bölümünün kısa bir süre içinde normal  işleyişine döndüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Kapatılan bölüm tekrar açılarak hasta bakılmaya başlandı. Savcılık  hastanın otopsisini yapacaktır. Ölümüne ilişkin bir zehirlenme de olabilir,  bakılacak ama etrafa bulaşacak bir şeyin kanaati olmadığı için tekrar çalışma  başladı. Bu ölüm zehirlenme şüphesiydi. Kuş gribiyle ilgili herhangi bir durum  yoktu zaten. Bu durum kısa süreli bir heyecana yol açtı. 'Hastalar başka yere  naklediliyor' diye bir dedikodu oldu ama bunlar gerçeği yansıtmıyor. Kısa bir  süreliğine acil alanından yan taraftaki bir alana hasta bakım hizmetleri yapıldı,  sonrasında tekrar eski haline döndü. Endişe verilecek herhangi bir durum yok.”
Bu arada Nihat Türüt'ün evinin bulunduğu Darıçayırı Mahallesine de  giden AFAD ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak bölgeden ayrıldı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir