Connect with us

Güncel

İşte YGS 2017 soru ve cevapları

Published

on

YGS sınav maratonu sona erdi. 2 milyon 695 bin 902 adayın ter döktüğü YGS sınavı 10:00 itibariyle başladı. ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen salon aday alımları 09:45'te sona erdi. Bu nedenle bazı adaylar sınav salonlarına alınmadı. 
YGS sınav maratonu sona erdi. Milyonlarca öğrencinin girdiği Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS bu sabah 10:00 itibariyle başladı. ÖSYM tarafından bu sene ilk kez gerçekleştirilen sınav salonlarına alım işlemi 09:45 itibariyle sona erdi. ÖSYM'nin yaptıüı değişiklikten haberdar olmayan bazı adaylar sınava alınmadı. Sınavın sona ermesiyle beraber YGS sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylara ÖSYM tarafından sevindiren haber geldi. YGS sınav soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden adaylara duyuruldu. 
 
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. İstanbul'da adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne giden öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler de dışarıda heyecan yaşadı. Saat 10.00'da başlayan sınav 160 dakika sürdü.
 
GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI
 
Bu sene ilk defa uygulanan 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınavın yapılacağı binaya alınmaması kuralı nedeniyle geç kalan öğrenciler sınava giremedi. Dışarı çıkan bir kız öğrenci gözyaşları içinde annesine sarılarak “Almadılar anne. 45 geçiyordu almadılar” dedi. Kendilerini çeken basın mensuplarına tepki gösteren öğrenciyi yakınları teselli etti.
 
09.46'DA GİREMEDİ
 
Bir öğrenci de “46 geçiyordu. Almayacağız dediler.  Almadılar. 2 sene öncesine kadar böyle bir şey yoktu” şeklinde konuştu.
 
MATEMATİK ÖĞRETMENİ DE GEÇ KALDI
 
Evden biraz geç çıktığını ve kendisinde de suç olduğunu söyleyen Okan Şimşek, ” Ama normal şartlarda gelen ve sınava giremeyen arkadaşlar vardı. Kuralı biliyorduk ama saat 10.00'da bizi almalarını bekliyorduk. Geçen sene böyle bir şey yoktu.  50 geçe kapıdaydım. Polis memurları vardı. Güvenlik vardı. Kuralın böyle olduğunu söylediler. Mecburen birşey yapamadık. Tepki gösterdik ama gürültü olduğu için bizi oradan uzaklaştırdılar” dedi. Matematik öğretmeni olduğunu söyleyen Şimşek, “Bir kere daha girecektim. Olmadı bu sene. Benim için olmadı ama başka arkadaşlar vardı onlar için üzücü bir durum” diye konuştu.
 
İLK KEZ UYGULANDI
 
Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS'ye alınmadı.
 
ÇOCUKLARINI YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİLER
 
Öğrenciler içeride sınav sorularını çözerken, dışarıda da ailelerin ve yakınların heyecanlı bekleyişi sürdü. Yağan yağmur altında ailelerin bekleyişi sınavın sonuna kadar sürdü.  Okuldan çıkan öğrenciler ilk olarak aileleri ile kucaklaştı. Bazı öğrenciler sınavın kolay olduğunu söylerken bazıları da sınavın kötü geçtiğini belirtti.
 
İKİNCİ AŞAMA LYS
 
YGS sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanacak. YGS'de 150 olarak belirlenen baraj puanını geçenler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacak. LYS başvuruları 4-17 Nisan arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek LYS'lerin sonuçları da 11 Temmuz'da açıklanacak. 
 
LYS tarihleri şöyle:
 
LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran
 
LYS-1 (Matematik): 11 Haziran
 
LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran
 
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir