Connect with us

Sinema

“Squid Game’in ikinci sezonunu çekmek zorundayız”

Dizi ve film platformu Netflix, 111 milyondan fazla izleyiciye ulaşan tartışmalı Squid Game (Mürekkep Balığı Oyunu) adlı televizyon dizisinin ikinci sezonunun çekileceğini duyurdu.

Published

on

Squid Game (Mürekkep Balığı Oyunu) adlı dizinin senaristi ve yönetmeni Güney Koreli Hwang Dong-hyuk, diziye gösterilen “yoğun talep ve sevgiden” dolayı ikinci sezonu çekmekten başka seçeneklerinin kalmadığını söyledi.

Dizinin Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentindeki özel gösterimi sırasında açıklama yapan Hwang “İkinci bir sezon için çok fazla baskı, talep ve sevgi var” diyerek fikrin aklında olduğunu ve süreci planladığını, ancak tarih ve ayrıntı vermek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

Hwank başrol oyuncusu Gi-hun’un geri geleceğini ve “dünya için bir şeyler yapacağı” sözünü verdi.

Netflix’in bugüne kadar en büyük yapımı olduğu sanılan dizi kostümlerinden, ticari ürünlerin önünü açtı, hatta taklitleri ortaya çıktı.

Dizinin senaryosu da daha önce “Alice in Borderland” adlı bir Japon dizisinden taklit olabileceği iddialarına maruz kalmıştı.

Dizi, Koreli oyuncuların küresel sahneye açılmasına da ön ayak oldu.

Kore’de 25 yıldır oyunculuk yapan başrol oyuncusu Lee Jung-Jae de Amerika sokaklarında yürürken tanınıyor olmasından şaşkınlığa düştüğünü “İnsanlar yanımdan geçerken merhaba diyor. Bütün bu sevgiye nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum” sözleriyle ifade etti.

Oyuncuların etkilemeyi umduğu asıl hedef ise Hollywood.

Dizi, yalnızca oyuncuları ile değil, ilginç kostüm, dekor ve robot karakterleri ile de dikkat çekiyor.

Dizideki dev kız çocuğu robotunun başkent Seul’daki Olimpiyat Parkı’nda bire bir heykeli dikilmişti.

Dizinin unsurları protesto eylemlerinde de sıklıkla kullanılmaya başladı.

Güney Kore’de eşitsizliği protesto etmek isteyen Kore Sendikalar Konfederasyonu üyesi işçiler dizi kostümleri içinde eylem yaptı.

Glasgow’da BM İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) ise iklim aktivistleri dünya liderlerinin maskelerini takıp popüler diziye atıfta bulunarak protesto eylemi düzenledi.