Connect with us

TEKNOLOJİ

En yetkili Rus isim konuştu: ABD Ay’a hiç inmedi!

Eski Rusya Başbakanı ve Rus Uzay Ajansı’nın yöneticisi Rogozin, ABD’nin Ay yüzeyine hiç gitmediğini öne sürdü ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Published

on

20 Temmuz 1969 günü saat 20.18’de ABD’li Neil Armstrong ve Buzz Aldrin Ay yüzeyine iniş yapan ilk insanlar oldu. Armstrong’un ‘Benim için küçük, insanlık için ise büyük bir adım’ diyerek attığı ilk adımlar dünya tarihine altın harflerle geçti.

Ay görevlerinin sonuncusu 1972 yılında yapıldı ve NASA uzay araştırmalarının çok pahalı olduğu için bu çalışmaları o dönem rafa kaldırdı.

KOMPLO ÜSTÜNE KOMPLO

O dönem Rusya ile yoğun bir uzay yarışında olan ABD, Ay yüzeyine yaptığı insanlı inişle beraber bu yarışı kazandı. Yaklaşık 50 yıldır devam eden komplo teorilerinde ise birçok kişi Ay yüzeyine hiç inilmediğini ve ABD’nin o dönem böyle bir teknolojiye sahip olmadığını iddia ediyor. Hatta bazıları görüntülerin bir stüdyoda çekildiğini ve yönetmenin Stanley Kubrick olduğunu öne sürüyor.

’10 YILDIR ARAŞTIRIYORUM’

Son olarak bu iddialara ise Rus tarafı yeniden katıldı. Rusya’nın eski Başbakan Yardımcısı 59 yaşındaki Dmitriy Rogozin, Amerikan astronotlarının da Ay’da yürüdüğü art arda beş kez Ay’a iniş yaptığının asılsız olduğunu söyledi.

Rogozin, son 10 yılını Armstrong’un tarihi Apollo 11 görevini inceleyerek geçirdiğini, ancak Amerikalıların uzay yarışını kazandığına dair hiçbir kanıt bulamadığını aktardı.

Telegram’da yaptığı bir paylaşımda ABD’nin uzay konusunda yaptığı hiçbir gelişmeye inanmadığını belirten Rogozin, konuyla ilgili şöyle dedi:

‘ABD’nin 60’larda yaptığı teknolojiyle yaptıklarını şimdi yapamaması garip değil mi?’

ELON MUSK İLE POLEMİK YAŞADI

Rogozin ayrıca Rus Uzay Ajansı’ndan kendisine “Amerikalıların Ay’da kaldığına kanıt” sağlamasını istediğini söyledi.

Öte yandan Rogozin daha önce Rus ve Amerikan astronotlarının yan yana çalışmaya devam ettikleri Uluslararası Uzay İstasyonunu ABD’ye düşürmekle tehdit etti.

Elon Musk ile de problem yaşayan Rogozin, Starlink uyduları nedeniyle Musk’ı tehdit etti. Musk ise bu tehdidin ardından ‘Eğer ölürsem, sizleri tanımak güzeldi’ paylaşımında bulundu.