Connect with us

GÜNDEM

HDP’den Kılıçdaroğlu’na gönülsüz destek!

HDP ve Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda isim vermeden Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

Published

on

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin kararını açıkladı.

Buldan, HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turun referandum niteliğinde olduğunu söyledi.

Toplumdaki demokratik değişim direncini kıran hiçbir siyasi anlayışı doğru bulmadıklarını, bu anlayışın karşısında yer aldıkların belirten Buldan, “Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokolü de bu minvalde değerlendirdik ve eleştirilerimizi de kamuoyuyla paylaştık.” ifadesini kullandı.

Kürtlerin politik iradesine kayyımlar yoluyla ipotek koyanların aynı zamanda bütün Türkiye halklarının haklarına ve özgürlüklerine de ipotek koyduğunu savunan Buldan, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken, bizler her ne koşulda olursak olalım halkın iradesini tüm iradelerin üstünde tutacağız, ortak ve eşit bir demokratik gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Göçmen ve mültecileri siyasi çıkarların malzemesi haline getirmenin yanlış ve insani olmadığını vurgulayan Buldan, göçmen ve mülteci sorununun savaş politikalarına karşı güçlü bir barış mücadelesiyle çözüleceğini ileri sürdü.

”ERDOĞAN BİZLER AÇISINDAN ASLA BİR SEÇENEK DEĞİL”

Cumhur İttifakı’na demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleriyle karşı durulabileceğini dile getiren Buldan, “14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim ve refah talebi güçlü bir şekilde sahiplenilmiş ve bu talep sandığa da yansımıştır. Erdoğan, bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir.” açıklamasını yaptı.

”EKSİKSİZ OLARAK SANDIĞA GİDECEĞİZ”

28 Mayıs’ta hep birlikte başaracaklarını ifade eden Buldan, sandığa eksiksiz gideceklerini kaydetti.