Connect with us

SİYASET

Bahçeli ne sordu Erdoğan ne yanıt verdi?

Published

on

MHP Lideri Bahçeli, dün partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Mısır’da yaşananlarla ilgili Başbakan Erdoğan’a şu soruyu sormuştu:

Bahçeli’nin sorusu

“Sayın Başbakan’ın Mısır’daki darbeden yüksek oranda etkilendiği görülüyor. Bir türlü de kabullenilmemiş bir anlayışla konuşmalarını sürdürüyor. Fakat oradaki gelişmeleri uluslararası ilişkilerle yorumlayıp Amerika Birleşik Devletleri’ne hiç ses çıkartmıyor. Amerika Birleşik Devletleri bu işin neresindedir? Milliyetçi Hareket Partisi de dahil olmak üzere bu millet Sayın Başbakan’dan cevap beklemektedir.”

Erdoğan’ın yanıtı

AKP’nin genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasında Bahçeli’nin bu sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi:

‘Şimdi sayın Bahçeli çıkmış. ‘Mısır’daki darbeyi kabullenemedi’ diyor. Sayın Bahçeli, siz Mısır’daki darbeyi kabullenebildiniz mi? Bu darbe sizin içinize sindi mi? Hazmedebildiniz mi? Evet biz Mısır’daki darbeyi kabullenemiyoruz ve kabullenmeyeceğiz. Zira Mısır’daki darbeye sessiz kalırsak, yarın sesimizi çıkarmaya hakkımız olmaz. Yarın aynı tuzağı bize kurduklarında sesimizi çıkarmaya hakkımız olmaz. Şu anda islam dünyası adeta hazreti Yusuf’u kuyuya atanlardan farksız durumdadır.’

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir