Connect with us

3. SAYFA

MKE mühimmat deposunda patlama

Published

on

Kırıkkale’nin Hasandede beldesi yakınlarında, MKE’ye ait bir tesiste henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Olayda can kaybı olmadığı belirlendi.

Kırıkkale Makina Kimya Endüstrisi Mühimmat Depoları bölgesinde büyük bir patlama ve yangın meydana geldi. Yükselen alevler 30 km mesafedeki şehir merkezinden görülüyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Deponun bulunduğu Hasandede Beldesinde oturanlar olay yerinden uzaklaşmaya başladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın orman yangınına neden olduğunu, olayla ilgili şu ana kadar ölü, yaralı ve kayıp ihbarının yapılmadığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale-Kayseri yolu 30 kilometresinde bulunan Makine Kimya Endüstrisi’ne ait bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın çevrede orman yangınına neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda bölgeye Kırıkkale ve Ankara’dan itfaiye ekipleri ile birlikte 4 ambulans ve 1 UMKE aracının sevk edildiği belirtildi. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi, Hasandede Belediyesi, Tüpraş ile ilgili kurum ve kuruluşlara ait ekiplerin de çalışmalara katılmak üzere bölgeye intikal ettiği ifade edilen açıklamada, şu ana kadar herhangi bir ölü, yaralı ve kayıp ihbarının yapılmadığı ve gelişmelerin Başbakanlık AFAD tarafından takip edildiği belirtildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir