Connect with us

MEDYA

Eskiyen tablet ne yapılır?

Published

on

Hızla değişen teknolojinin cazibesine dayanamayıp akıllı telefon veya tabletinizi yenilediniz. Peki eskisini ne yapacaksınız? İlk akla gelen satmak. Ama başka seçenekler de var. İşte o seçenekler:

Müzik sistemi:Portatif bir hoparlör seti kullanarak akıllı telefonunuzu bir müzik sistemine dönüştürebilir, evinizin farklı bölümlerinde, yazlığınızda veya işyerinizde kullanabilirsiniz.

Medya merkezi:Cihazınızı sevdiğiniz müzik, film veya dizilerinizle doldurup evinizin sabit medya merkezi haline getirebilirsiniz. Apple TV kullanarak iPad veya iPhone’unuzdaki içeriği ekrana yansıtmak mümkün. Android ve Windows Phone için çeşitli Wi-Fi uygulamalar mevcut. HDMI çıkışı olan cihazlar doğrudan televizyonunuza bağlanabilir.

Araç içi enformasyon ve multimedya sistemi
:Araç kiti kullanarak akıllı telefonunuzu bir eğlence ve bilgilendirme servisi olarak kullanabilirsiniz. Müzik arşivinizi yanınızda taşıyabilir, Google Harita, Apple Harita, İBB Trafik, Yandex, TomTom vb. uygulamalar yardımıyla cihazınızı bir GPS olarak değerlendirebilirsiniz.

Yedek telefon:Eski akıllı telefonunuzu yedek olarak saklayıp, fiziki zarar görmesinden endişe edeceğiniz durumlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Teknolojik test aracı:
Teknolojiye meraklı bir kullanıcı iseniz eski cihazınızı bir test aracı olarak kullanmak ilginç olabilir. iPhone 3G’ye Android işletim sistemi yüklemek, Android ROM’u değiştirmek gibi ilginç deneyler yapabilirsiniz.

Çocuklar için araç içi eğlence sistemi:Eski tabletinizi koltuğunuzun arkasına monte ederek çocuklarınız için güzel bir eğlence sistemine dönüştürebilirsiniz. Arka koltukta giden çocuklar yol boyunca film izleyebilir veya oyun oynayabilir.

İkinci monitör
:Air Display uygulamasını kullanarak iPad veya Android tabletinizden ikinci bir PC-Mac monitörü olarak istifade edebilirsiniz.

Masaüstü alarmlı saat:Küçük bir aparat yardımıyla sabitleyeceğiniz cihazınız, evinizin veya ofisinizin bir köşesinde duran şık bir dijital saate dönüşebilir.

Çocuğunuz için oyuncak:Çocuğunuza özel uygulamalar veya oyunlar yükleyerek eğlenceli bir oyuncağa dönüştürebilirsiniz.

Tablet televizyon:Canlı TV uygulamaları sayesinde eski tabletinizi bir televizyon monitörü gibi kullanabilirsiniz.

Dijital resim çerçevesi:Slayt gösterme özelliğini kullanarak, tablet veya akıllı telefonunuzu bir dijital resim çerçevesine dönüştürebilirsiniz.

DSLR uzaktan kumandası: Android için DSLR Remote, iPhone ve iPad içinse Triggertrap gibi uygulamalar sayesinde, profesyonel fotoğraf makinenizi uzaktan kumanda edebilirsiniz.

Güvenlik kamerası:Eski tablet veya telefonunuza Skype yükleyin, yeni bir hesap açın. Daha sonra otomatik olarak cevapla ve sadece bilinen numaralara cevap ver seçeneklerini aktif hale getirin. Her aradığınızda video bağlantısı yapacak olan cihazınızı bir güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz.

Bir yakınınızı sevindirin: Kullanmadığınız cihazınızı, anne-babanız, akrabanız, yeğeniniz veya torununuza hediye etmeye ne dersiniz? Artık sizin için ilginç olmayan bir teknoloji onların çok hoşuna gidebilir. Maddi imkanı yetmeyen bir çocuğu sevindirmek veya bir okula bağışlamak gibi seçenekler de neden olmasın?

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir