Connect with us

MEDYA

“Yılmaz Özdil’e S… gitsin!” dedim

Published

on

Eski medya patronu Cem Uzan Taraf gazetesine verdiği demeçte Star gazetesinde birlikte çalıştığı gazetecilerden Yılmaz Özdil ve Fatih çekirge'ye “S… gitsinler” dediğini anlattı.

İzmirli İzmirli'ye bunu yapmazdı ama nasıl oldu?

Bir dönem birlikte çalışan mesai arkadaşları Fatih Çekirge ile Yavuz Onursal arasında su sızmadığını herkes bilir. İkisi de İzmirli'dir. İzmirli gazetecilerin de birbirine olan tutkunluğu malumdur. ama o dönemde ne olduysa olmuş ve Yavuz Onursal hemşehrisi Fatih Çekirge'yi işten atması için Cem Uzan'a baskı yapmış.

İşte Cem Uzan'ın ağzından o günlerde olup bitenler:

“2003 yılının Şubat ayı idi. Genç Parti’nin büyük kongresi vardı. Kongreden bir hafta sonra Yavuz Onursal geldi. “Patron, Çeaş ve Kepez’e el koyacaklar” dedi. Otelin kral dairesinde oturuyorum. “S…. git lan” dedim. “Çeaş ve Kepez’in kimseye borcu yok, 30 milyon dolar da temettü dağıtacak. Bunlar masal” dedim. Yavuz ısrar etti, “Sen beni dinle, çalışma yapılıyor. Sen Fatih Çekirge’yi kov” dedi. Ben insanlara sadık davranırım. İhtimal vermedim. Ama hepsi oldu.”


Yavuz Onursal, 2003’te Fatih Çekirge’nin işten atılmasını niye istedi?

Hükümet aleyhine yayın yaptığı için. Yavuz’un bununla ilgili bazı gerekçeleri vardı. Bazı şeyleri de daha sonra öğrendim.

Yılmaz Özdil ve Fatih Çekirge'ye “S… gitsinler!”

Fatih Çekirge’nin işten ayrılması, daha doğrusu benim işten atmam, İmarbank’a el konmasının ardından oldu. Bankaya el kondu. Aydın Doğan medyası her gün küfür ediyor… Kimseye “Cevap verin” bile demedim, bekliyorum. 15-20 gün geçti, bizim medyadan ses yok. Gazetenin olduğu kat var ya, “Mikrofon koyun ben geliyorum” dedim. Herkesi topladım. Geçtim mikrofonun başına, “Adamlar her gün hırsız diye bağırıyor. Ben hırsız değilim, ailem de değil. Aranızda benim ve ailemin hırsız olmadığına inanmayan kimse varsa, tazminatını alsın gitsin” dedim. Yarım saat sonra Fatih (Çekirge) geldi. “İstifa ediyorum” diyecekmiş. İstifa edeceklerini önceden duymuştum. Yılmaz Özdil, Fatih Çekirge, Barbaros ve diğerleri… Hiç biriyle görüşmedim. Sekretere de “S… gitsinler” dedim.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir