Connect with us

Güncel

Kurtulmuş: En kısa zamanda Meclis’te olacak

Published

on

Ak Parti ve MHP'nin yeni anayasa ile ilgili uzlaşmasına ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu çalışmaları MHP ile belli bir noktaya getirdik. Anayasa milletin anayasasıdır. Nihayetinde AK Parti'nin tek başına anayasa değişikliği yapma gücü yok. Bunun için parlamentodaki diğer vekillerin oyuna ihtiyacımız var. Son görüşmeler çerçevesinde rütuşlar yapılacak. 330'un bulunma ihitmali görülmüştür. AK Parti olarak süreci uzatmadan önümüzdeki günlerde değişiklik teklifi TBMM'ye gönderilecektir. 330 oy alsa bile bunu millete götürüp soracağız. Türkiey'de yönetim sistemi bakımında köklü bir değişiklik olacak. Türkiye'de millete gidildiği zaman anayasa değişikliği kabul görecektir. Böylece, yeni Türkiye istikametinde terörle mücadeleyi çok daha etkin bir şekilde sürdürmek, bir taraftanda güçlü bir Türkiye olma istikametinde adımlarını atarak yoluna devam edecektir. Kısa sürede sözü laf olsun diye söylenmiş bir söz değil. Bundan sonra çok uzamadan en kısa süre içerisinde TBMM'ye gelecek” dedi.

“BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRİLECEK”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Derik kaymakamının şehit edilmesinin ardından yürütülen soruşturmaya ilişkin soruya, “Terörle mücadelede hizmetin halka götürülmesi noktasında görev almış önemli bir arkadaşımızdı. Gece gündüz mücadele ediyordu. Makamında hain bir saldırı sonucu şehit edildi. Hepimiz derin bir üzüntü duyduk. Bu olayın içerisinde kim varsa, içeriden bir köstebek, ona yardım eden başkaları, onlara dışarıda yardım eden başkaları, kim varsa hepsinin burnundan fitil fitil getirilecektir” dedi.

“CİNAYETİN ARDINDAN TÜM UNSURLAR ORTAYA ÇIKACAK”
Kurtulmuş açıklamasında şunları kaydetti: Hizmetten mahrum kalan bölge halkına büyük hizmetler gidiyor, terör örgütlerinin hazmedemediği o. Bir taraftan halkın desteği sıfıra indi, bir taraftandan da vatandaşın hizmetlere sahip çıkıyor. Bu durumdan olağanüstü rahatsızlık duyuyorlar. Sadece Derik kaymakamına değil, Derik halkına karşı bir eylem yaptılar. Bu hain çete bunun hesabını verecek. Cinayetin ardındaki tüm unsurlar ortaya çıkacak.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir