Connect with us

DÜNYA

Hamaney ateş püskürdü: ABD bir numaralı düşmanımız

İran dini lideri Ali Hamaney, İran televizyonlarında canlı yayınlanan konuşmasında “ABD İran’ın bir numaralı düşmanıdır” dedi.

Published

on

İran dini lideri Ali Hamaney, “Emperyalizmle Ulusal Mücadele Günü” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Hamaney, öğrencilere yaptığı konuşmada “ABD İran’ın bir numaralı düşmanıdır” dedi ve ABD’nin baskılarına boyun eğmeyeceklerini dile getirdi. Hamaney’in konuşması İran televizyonlarında canlı yayımlandı.

“ABD’YE TAVİZ VERMEK ONU DAHA FAZLA KÜSTAHLAŞTIRIR”

Ayetullah Hamaney, ” ABD kelimenin tam anlamıyla ana düşmanımızdır. Bazılar, ABD’ye karşı biraz alttan alırsak husumetinin azalacağını düşünüyor. Tarihi tecrübeler ABD’nin ona umut bağlayanlara bile acımadığını gösteriyor. Şu an da nükleer anlaşmayı bozmak için elinden gelen kötülüğü yapıyor. Amerika’ya taviz vermek onu daha fazla cesaretlendirip, küstahlaştırır. Tek yol direnmektir” dedi.

Reuters’in haberinde “Amerika’nın düşmanlığı İran ulusuna karşıdır. Amerika ulusumuzun bir numaralı düşmanıdır. Nükleer anlaşmayla ilgili zorbalıklarını asla kabul etmeyeceğiz” dediği aktarılan Hamaney, resmi Twitter hesabından da önemli mesajlar paylaştı.

Twitter’da “Amerikan başkanının yakın zamanda İran’a ‘terörist ulus’ dediğini gördünüz. Bu tamamen absürt, tüm bir ulusa terörist diyor!” mesajını paylaşan Hamaney, “Düşman yalnızca İran liderliğine değil, tüm ulusa karşı” diye ekledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir