Connect with us

EKONOMİ

Sendika zam yerine mevlit kandillerinde bir gül’e fit oldu!

Anadolu Ajansı ile Medya İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre Mevlit Kandili’nde çalışanlara gül dağıtılacak.

Published

on

Anadolu Ajansı’nda, Medya İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinin (TİS) detayları ortaya çıktı. Personelin özlük haklarının iyileştirilmesi beklenirken, varılan anlaşmaya göre Mevlit Kandili’nde sendika üyesi gazetecilere gül dağıtılacak.

Anadolu Ajansı ile Medya-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında anlaşmaya varıldı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek‘in haberine göre yönetici kadro ve müdürlerin dışında kalan çalışanların maaşları düşürülüp sabitlendiği ajansta çalışanlara gül verilecek. Birçok özlük hakkı yok edilen ve son olarak idari personel gibi çalışanlara verilen eğitim, çocuk ve ek ödemelerin yeni dönemde kaldırıldığı ileri sürülen kurumun TİS anlaşmasında, ‘Medya İş üyelerine Mevlit Kandili’nde gül dağıtılır’ ifadelerine yer verildi.

Medya-İş ile yapılan TİS görüşmeleri öncesinde AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya yaptığı açıklamada, “Güzel bir başlangıç yapıyoruz, inşallah sonucu da güzel olacak. Bu görüşmeler sonunda ümit ediyoruz ki herkesin yüzü gülecek ve biz de ajansın geleceği açısından güçlü bir temel daha atmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir