Connect with us

GÜNDEM

Çavuşoğlu’ndan flaş açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. “Oruç Reis bakımda olduğu için NAVTEX yayınlanmadı. Gemi bakımdayken NAVTEX yayınlamanın anlamı yok. Bu bir geri çekilme olarak algılandı, muhalefet de böyle algıladı ama doğru değil.” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Barbaros ve Yavuz gemimiz sondajlarına devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Published

on

NTV’de konuşan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

DOĞU AKDENİZ’DEKİ GERGİNLİK

Oruç Reis bakımda olduğu için NAVTEX yayınlanmadı. Gemi bakımdayken NAVTEX yayınlamanın anlamı yok. Bu bir geri çekilme olarak algılandı, muhalefet de böyle algıladı ama doğru değil.

CHP’nin sormadan ‘geri adım’ demesi iç siyasete yöneliktir.

Yunanistan küçük bir ülkenin kompleksi içinde hareket ediyor.

Barbaros Hayrettin ve Yavuz gemimiz sondajlarına devam ediyor.

İyi niyetli olsalar Sevilla haritasını reddederler.

Haklı olan bir ülke tezlerini herkesin önünde savunmak istiyorum der.

YAPTIRIM TALEPLERİ

Yaptırım çalışmaları var. Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafından… Ne tür yaptırımlar olabilir diye bu 3 ülke çalışma yapıyor. Sonuçta oy birliğiyle alınır. AB içinde ‘yaptırım uygulanmasın’ diyen çok ülke var.

24-25 Eylül’de ben yaptırım kararı beklemiyorum. Ama olabilir de. Gemimize, kişilere yönelik olabilir. Geçmişte de böyle kararlar alındı. Biz kararlılığımızdan vazgeçtik mi? Hayır.

Göçle ilgili konularda AB üzerine düşen görevi yapmalıdır. Türkiye ile AB arasında, AB gerginlik yaratmak istiyorsa o zaman sadece göç konusu değil aramızdaki ilişkilerin ya da üzerindeki konular gözden geçirilir. Ama AB bu konuya gelmeyecektir diye düşünüyoruz. Üyelik sürecinde ciddi bir tıkanma yaşanıyor.

Ayrıntılar geliyor…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir