Connect with us

EKONOMİ

Esnafa 1 liralık siftah parası!

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığının esnafa ‘’siftah parası’’ olarak kapı altından 1 TL dağıtması olay oldu.

Published

on

AK Parti Gençlik Kolları tarafından esnafa 1 TL’nin yanında bırakılan mektupta ise, “Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında bereket getir inanılan paradır. Geleneğimizde ”SİFTAH PARASI’ olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi ‘AK Parti Gençlik Kolları Pamukova İlçe Başkanlığı” olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Günün bereketli kazancınız daima yanınızda olsun.” ifadelerine yer verildi.

Esnafa kapı altından bir mektup eşliğinde dağıtılan “Siftah parası”, ilçede ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kimi esnaf, sembolik girişimden memnun olduğunu söylerken kimisi de bunu rencide edici bulduğunu ifade etti.

NERDEN ÇIKTI BU SİFTAH PARASI?

Bu uygulamanın İran geleneği olduğu belirtilirken, esnafa ilk siftah parası dağıtma olayı, Ocak 2019’da İzmit’te yaşanmıştı.

O günlerde de dar boğazda olan esnafa Saadet Partisi İlçe Gençlik kolları Başkanlığı 1 lira siftah parası ile bir de mektup bırakmıştı. Ancak Saadit Partisi Gençlik Kolları Başkanlığının mektubunda Ak Parti hükümetine eleştiriler yöneltilmiş ve özetle, “Sizden klişe vaatlere kanmamanızı ve karar vermeden önce iyi düşünmenizi istiyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

SADET PARETİSİ’NE NAZİR

Ak Parti gençlik kolları, işte Saadet partisi’nin bu girişiminden esinlenerek Pamukova’da uygulamaya koydu. Ancak, beklediği reaksiyonu alamadı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir