Connect with us

GÜNDEM

Hrant Dink davasında yeni gelişme: Tutuklu sanık tahliye edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada Adem Sağlam adlı sanığın, adli kontrol şartıyla tahliye edildiği bildirildi.

Published

on

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de İstanbul Şişli’de öldürüldü.

16 yıl önce işlenen cinayete ilişkin davada haklarında suç duyurusunda bulunulan 11 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

11 sanık için yeni dava

Savcılık, polis muhabiri Erhan Tuncel, eski polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında yeni bir dava açtı.

İkinci duruşma görüldü

İlk duruşması 14 Haziran 2023 günü görülen yeni davanın ikinci duruşması, Çağlayan’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Tutuklu sanık tahliye edildi

Dink’in öldürülmesine ilişkin eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile azmettirici Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu 11 sanığın, “Anayasayı ihlal”, “FETÖ adına suç işleme” ve “İhmali davranışla kasten öldürme” suçlarından yargılandığı davada, dönemin Trabzon Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’nde komiser yardımcısı olan Adem Sağlam’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Mahkeme 6 Aralık saat 10.00’a ertelendi.