Connect with us

Güncel

4 Rus 4 Suriyeli general öldü

Published

on

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de askeri danışmanlıkla görevli bir Rus subayın öldürüldüğünü açıkladı. Suriyeli muhalif kaynaklar ise Suriye'nin Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde, 4'ü Rus, 4'ü Suriyeli olmak üzere 8'i generalin öldürüldüğünü ileri sürdü.
Rusya Savunma Bakanlığı'nın Rus basınında yer alan açıklamasında, Rus subayın,  Suriye'de “silahların kullanılması konusunda askeri danışmanlık” için bulunduğu  belirtildi.
 
Subayın, 1 Şubat'ta rejime ait askeri noktaya gerçekleştirilen saldırı  neticesinde öldüğü bildirilen açıklamada, Rus askerin ismi ve rütbesi  açıklanmadı.
 
Açıklamada, saldırının terör örgütü IŞİD tarafından yapıldığı iddia  edildi.
 
Suriyeli muhalif kaynaklar ise Suriye'nin Türkiye sınırındaki  Türkmendağı bölgesinde, Rus ve rejim generallerinin dün bir araya geldiği  toplantıya düzenledikleri baskında, 4'ü Rus, 4'ü Suriyeli olmak üzere 8'i general  rütbesinde 15 askerin öldürüldüğünü ileri sürmüştü.
 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir