Connect with us

Güncel

“Çocuk gibi ağlama!”

Published

on

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında ağlamasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle çocuk gibi ağlayacaksın. Çaresiz, zavallısın sen. Gururlu adam ülkesinin sorunlarına çözüm bulur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı'nın mihenk taşı Büyük Taarruz'un Kocatepe'deki 91'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar'daydı.

a geldi. Genel Başkan yardımcıları Umut Oran ve bazı milletvekillerinin de eşlik ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, Emirdağ İlçesi girişinde karşılandı. Uzun bir konvoy eşliğinde hareket eden Kılıçdaroğlu, ilk ziyaretini Bayat İlçesi'ne yaptı.

Burada bir kahveye girerek çay içtikten sonra seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Kimyasal silah kullanımı asla affedilmemesi gereken insanlık suçudur. Faillerinin bulunması her insanın ortak görevi ve amacı olmalıdır. Barışı savunduk, ama kavgayı asla savunmadık. Bakın bu toprakların bağımsızlığı için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı savaştı, ama şunu söyledi; 'Zorunlu olmadıkça savaş bir insanlık suçudur.' Dolayısıyla biz savaş yanlısı değiliz. Biz televizyon ekranlarına çıkıp ağlamayız. Öyle televizyon ekranlarına çıkıp çocuk gibi ağlayacaksın. Çaresiz, zavallısın sen. Gururlu adam ülkesinin sorunlarına çözüm bulur. Ama çözümsüzlük noktasına gelip dünyada yalnızlaştırılmış bir konuma düşüp, televizyonlara çıkıp ağlamak Türkiye cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz.”
 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir