Connect with us

Güncel

“Sarıgül’ün adaylığı kesin değil!”

Published

on

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Sarıgül sorularından sıkıldım artık dese de sorulara yine cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül için “partiye üye olsa dahi şu anda sadece aday adayı olur. Adaylığı kesin değil” dedi.

“Adaylığı kesin değil”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'den aday olacağını ilan eden ancak henüz başvurusunu yapmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e sitem etti.

Kılıçdaroğlu, “Bizim ayrışarak, nazlanarak yola çıkmamız doğru değil. Daha kararlı, tutarlı, ilkeleri ve düşünceleri savunarak yola çıkmamız lazım. Güç birliği yapmamız lazım. Artık küçük olsun benim olsun değil. Sarıgül de gelecekse geliyordur. Sosyal demokratların ayrışma değil, birleşme lüksü var. Sarıgül 'Ben gelirsem 3- 5 bin kişiyle gelirim' dediğinde '10 bin kişiyle gel' dedim. Geliyorsa gelecektir Sarıgül. Bizim bir sorunumuz yok. Başka arkadaşlarımız aday adaylıklarını açıkladı. Ben kurultay toplanmadan genel başkan olabilir miyim? Önce dilekçesi gelecek, dilekçe gelmeden olmaz. Parti Meclisi'ne gidecek, oylanacak. Hukuk dışına mı çıkalım?” dedi.

Genel başkanlığa oynar mı?

Kılıçdaroğlu,  “Sarıgül belediye başkanlığı mı, CHP Genel Başkanlığı için mi gelir?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Partiye üye olmak için gelen kişinin niyetini okumak gibi bir alışkanlığım yok. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Gördüğüm kadarıyla başarılı bir belediyeciliği var. İstanbul'un sorunlarını çözmek için yola çıkıyorsa, birikimleri var, gelir gerçekleştirir. Ki sürekli Sarıgül sorularının yöneltilmesinden de yoruldum.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir