Connect with us

Güncel

Kılıçdaroğlu’na “dikizci” davası

Published

on

Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkında söylediği 'Dolmabahçe'den Kadıköy vapurunda gelen kadınları dikizliyor' sözleri dolayısıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı.

29 Ekim'de Cumhuriyet kutlamaları esnasında Başbakan Erdoğan protokolde Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmamış ve direk yerine geçmişti. İki lider arasında yaşanan gerginlik kameralara yansımıştı.

Burada yaşanan gerginiliğin ardından bazı siyasi partiler ve Sivil Toplum kuruluşları ile Cumhuriyet mitingi düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yüklenmişti. Kılıçdaroğlu Tandoğan Meydanı'ndaki mitingde Erdoğan için “Kadınların ne giyeceğine ve nasıl yürüyeceğine ve kaç çocuk doğuracağına karışıyor. Üstüne bir de oturmuş Dolmabahçe'den Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Erdoğan partisinin İzmir İl Başkanlığının düzenlediği toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun  kullandığı “Dolmabahçe'de oturup Kadıköy vapurundaki kadınları dikizliyor.” sözlerine cevap verdi.

Erdoğan, “Çok enteresan. Ben İstanbul'a başbakanlık ofisine gelirken, orada Beşiktaş iskelesinden vatandaşlarımız geçiyor. Her türlü giyim içerisinde olan var. Tasvip ederim etmem. Her birine saygı duyduğumu söylüyorum. Diyor ki oradan geçen bayanları dikizliyor diyor. Yahu böyle bir ahlak dışı yaklaşım olabilir mi? Böyle bir ifade olabilir mi? Ben ne söylüyorum o ne söylüyor.” dedi.

Dün bu ifadeleri kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir