Connect with us

Güncel

Tabletli eğitim üniversitede başlıyor

Published

on

Kadir Has Üniversitesi’nde tablet üzerinden eğitim, bir GSM şirketinin desteği ile start alıyor. Geleneksel sınıf ortamını tablete taşıyarak öğrencilerin zaman-mekan sınırlarını ortadan kaldıran mobil ders, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü 1. Sınıf’ta uygulanmaya başladı.

TABLETLİ EĞİTİM TANITIMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk uygulamanın yapıldığı Yeni Medya Bölüm 1. Sınıf öğrencileri Yeni Medya’ya Giriş Dersi’nde GSM şirketi tarafından sağlanan smart tabletler, öğrencilere teslim edildi.

Dersin açılışında ilk konuşmayı yapan Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, mobil ders sayesinde öğrenci-eğitmen ilişkisini sınıf ortamının sınırlayıcılığından kurtarıp haftada 3 saat yerine 7 gün/24 saat her yerden etkileşim boyutuna taşıdıklarını ifade etti.

Polat, “Mobil ders ile eğitmenin anlattıklarının sınıfın dört duvarı arasında kaldığı dönem geride kalıyor. Aksine, öğrenciler için çok değerli bu ders anlatımları artık sınıfın dışından da canlı izlenebildiği gibi kayıt da edilebiliyor ve böylelikle öğrencinin dersi tekrar tekrar izleyip bilgisini pekiştirebileceği daha mobilize bir çalışma ortamı yaratılmış oluyor. Bu bağlamda mobil ders kavramını, eğitmenliğin ötesinde TV yayıncılığı gibi düşünüp icra etmek gerekiyor” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir