Connect with us

Güncel

Bak şu bürokrat yamağına

Published

on

Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirmesi ile başlıca tartışma konusu olan “öğrenci evleri”, sınıf atlamak isteyen kimileri için de tramplen işlevi görüyor.

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Özdinç de gündem konusunda AKP iktidarına destek vermek amacıyla kendi şahsi görüşlerini bakanlığın araştırması gibi lanse ederek Twitter'dan paylaştı. Sözde araştırma konusu ise, “Üniversitelir kızlar arasında kürtaj oranının giderek yükselmesi.”

Bürokrat yamağı Ahmet Özdinç Twitter'dan, “Saha araştırması yaptım, jinekologlarla konuştum. Kız öğrenciler arasında kürtaj patlaması var” tweetını attı.

Erdoğan’ın sözleri tartışılırken, “kızlı erkekli öğrenci evi” konusu Twitter’da da #kızlıerkekliyasaklar etiketiyle günün en çok konuşulan konularından biri oldu. Sağlık Bakanlığı Müşaviri Doktor Ahmet Özdinç de bu tartışmaya ilginç bir iddiayla katıldı ve “Üniversite öğrencilerinin kürtaj başvurularında patlamasını görmezden mi geleceğiz?” diye sordu.

Bu tweet üzerine “iddiasını hangi araştırmayla temellendirdiğini” soran Doktor Alp Sirman’a, Özdinç, “Üniversite bölgelerindeki jinekologlarla görüşmenizi öneririm” yanıtını verdi. Sahada elde edilen bilgilerin neden raporlanmadığı sorusuna yanıt vermeyen Özdinç, Sirman’ın “Kürtaj yaptıran üniversiteli kız öğrencilerin fişlenip fişlenmediği” sorusunu da cevapsız bıraktı.

Sağlık Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Özdinç'in bu görüşünün kendisinin kişisel görüşü olduğu, bakanlığı hiçbir şekilde bağlamadığı vurgulandı. Ayrıca bakanlığın üniversiteli kız öğrencilerde kürtaj patlaması olduğuna ilişkin bir saha çalışması bulunmadığı bildirildi.

İşte Bakanlıktan yapılan o açıklama:

“Bakanlığımız Müşaviri Dr. Ahmet Özdinç’in kişisel twitter hesabından paylaştığı ve bazı internet sitelerinde haber olarak yer alan “üniversiteli kız öğrenciler arasında kürtaj patlaması” olduğu iddiası adı geçen şahsın kendi kişisel görüşü olup, hiçbir şekilde Bakanlığımızı bağlamamaktadır.

Ayrıca Bakanlığımızın bu alanda yaptırdığı bir saha çalışması da bulunmamaktadır.

Bilgilerinize sunulur.”
 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir