Connect with us

Güncel

Bekar evleri için genelge geliyor

Published

on

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “öğrenci evleri” ile ilgili AKP hükümetinin fiili durum yaratacağının sinyallerini verdi.

Başbakan Erdoğan'ın yurt dışına çıkarken Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamalar, kendisini destekleyen çevrelerde bile şok etkisi yaratırken İçişleri Bakanı Muammer Güler, ErdoğAN'ın görüşleri doğrultusunda daha önceden hakkında şikayet ve araştırma yapılmış bazı bekar evlerine yönelik harekete geçileceğinin sinyallerini verdi.

Muammer Güler, bekar evlerinde terör örgütlerinin kız erkek karışık kalınan evlerde fuhuşu örgüte eleman bulmak amacıyla kullandıklarını söyledi.

Genelge hazırlanıyor

İçişleri Bakanı Muammer Güler şunları söyledi:

“Özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evler ve yurtlar terör örgütlerinin eleman kazanma açısından kapı olarak gördükleri yerlerdir. Öğrencileri maalesef çeşitli örgütsel faaliyetlere çekiyorlar. Örgütlerin dinamik alt yapısını oluşturan gruplar evlerde bir araya gelerek ajitasyon ve bilinç aşılaması yaptıklarını görüyoruz. Terör örgütlerinin özellikle kız erkek ilişkilerini kullandıklarını görüyoruz.

Eğitim ve bilinçlendirme süreçlerinde şiddeti meşru gösteren faaliyetler yapılıyor. Silah ve bomba yapımı dahi öğretildiğini gördük. Ailelerin çocuklarının nerede kaldıklarını bilme hakkı vardır. Öğrenci evleri dediğimiz ve şu anda alternatif konaklama olarak bilinen ülkemizde de yeni yeni gelişen günü birlik evler var, apartlar var.

Geçici konaklama dediğimiz yerler çoğunlukla sürekli konaklanan yerlerin arasına yapılmaktadır, bu yerlerle ilgili hiçbir hukuki alt yapı da yoktur. Bunların bir ticari işletme boyutu var, ruhsatlandırma boyutu var, adrese dayalı yerleşim boyutu var ve biraz önce bahsettim terör örgütü boyutu var. Bu apart daireler öğrenci evi adı altında apart daire adı altında fuhuş ve suçlu yuvası olarak kullanılıyor. Kimlik bildirme kanununa göre bu tip yerlerde kalan kişilerin işyeri sahipleri tarafından kimliklerinin kontrol edilip bildirilmesi gerekiyor.

Bu dairelerin çalışma ruhsatı alması lazım, ruhsat için sağlık koşulları, yangın önlemleri, imarla ilgili önlemler var mıdır , bütün bunların aranması lazım. Hukukumuzda apart kavramı yok, bu günlerde bakanlığımızdan genelge yayınlanacak. Aynı zamanda kayıp dışı ekonomi olarak da önemli bir boyutu olduğunu bildirmek durumundayım. Terörle ilgili boyutunu da size biraz önce söyledim ancak tekrar ediyorum, bu yerlerin kat maliklerinin onayına bağlanması lazım.

Fiili durumda maalesef hiçbir şart yerine getirilmeden bu tip yerlerin açıldığını gördük, bu yerlerin tespiti ve önlemi konusunda valiliklerimize bildiri verdik. Benim ifade ettiklerime ilişkin şeyler özel haklara müdahale değildir, bu öğrenci evlerinde ister kız öğrenci ister erkek öğrenci isterse karışık kalsın. Terör örgütleri daha çok kız erkek karışık evlerle gençleri çekmeye çalışıyor.

Apartman sakinlerinden çok sayıda şikayetler alıyoruz. Öğrenci evleriyle ilgili apart daire konusu mutlaka, kimlik bildirme kanunu, adrese dayalı bildirme sistemi, sağlık boyutu, imar boyutu, güvenlik boyutu kapsamındadır. Kişilerin özel hayatının gizliliği, kişisel haklara saygı kanunumuzun güvencesi altındadır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir