Connect with us

Güncel

İşte Anayasa madde:58

Published

on

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ öğrenci evlerine müdahale hakkını Anayasa'nın 58. maddesinden aldıklarını söylüyor. Ancak Anayasa'nın 58. maddesi Devleti sadece gençleri koruyup kollamak görevi ile sınırlandırmıyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ  son 3 gün içerisinde çok tartışılan ve gündemin baş sırasına oturan öğrenci evleri ile ilgili değerlendirmelerde bulurken “Bu yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemez. Anayasa'nın 58. maddesinde bize verilen görevi göreceksiniz. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması müdahale olarak değerlendirilemez. Böyle bir adımı hemen atacağız diye bir açıklama olmadı. Bu yönde çalışmalar olduğu zaman sonuçları açıklanır.” dedi.

Anayasa madde 58 ne diyor?

Peki Anayasa'nın 58. maddesi ne diyor?

Öncelikle Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın dediği gibi 58. madde sadece öğrencileri, gençleri koruyup kollamakla sınırlandırmıyor Devlet'i. Başka görevler de yüklüyor.O maddenin Devlet'e yüklediği görevlerin harfi harfine yerine getirilip getirilmediği halkın takdiridir. Ancak 58. maddede dikkatinizi çekecek başka yükümlülükler de var. Bozdağ sadece öğrenci evleri gündemde olduğu için gençlerle ilgili bölümünü cımbızlayıp almış. Bakın Anayasa 58. madde Devlet'e hangi görevleri yüklüyor:
 
MADDE 58- Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.
Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.

Sizce Devlet Anayasa'nın 58. maddesindeki bu yükümlülüklerin hepsini harfi harfine yerine getiriyor mu yoksa…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir