Connect with us

Güncel

Polise otobüs bile yok

Published

on

AKP ile Çemaat arasındaki kavga, 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile doruk noktaya tırmandı. “Paralel Devlet” kavgasında devletin kurumları da kavganın tarafı olmaya başladı ve giderek yaygınlaşıyor.

Polisi Cemaat'in örgütü olarak gören AKP, operasyonlarda hedefte kalınca emniyet güçlerine karşı da tavır almaya başladı.

Bugüne kadar tüm toplumsal olaylarda ve güvenlik önleminde polisi belediye otobüsleri taşıyordu. Ancak son yolsuzluk operasyonu ile emniyetle belediyenin de arası açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, artık polise otobüs vermeyeceğini bildirdi.

Emniyet. Çevik Kuvvet polislerini ve toplumsal olaylarda gözaltına alınanları sağlık kontrollerine ve adliyeye sevklerde, İBB’den kiraladığı otobüsleri kullanıyordu. Ancak 17 Aralık 2013 operasyonu, bu ticari ilişkinin sonu oldu. Üst düzey bir emniyet yetkilisi konuyla ilgili “Yıllardır yaşanan otobüs sıkıntısını belediyeden kiralama yoluyla yapıyorduk. Ancak operasyonun başladığı günden beri otobüs vermeyeceklerini söylediler. Bir neden de göstermediler. Bu tavrı anlamak mümkün değil, anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Sorunu özel şirketlerden kiraladığımız otobüslerle aştık. Bundan sonra belediyeden otobüs istemeyeceğiz” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir