Connect with us

Güncel

Çağlayan Adliyesi neden sessiz?

Published

on

Tüm dünyada şok etkisi yaratan 17 Aralık Rüşvet ve  Yolsuzluk Operasyonu'nda evindeki ayakkabı kutularında milyonlarca dolar çıkan Halk Bank Genel Müdürü de tutuklular arasında iken Halk Bank'tan Çağlayan Adliyesi'ne koli koli hediye paketleri gelmeye başladı.

Çağlayan Adliyesi’nin B Kapısı’ndan güvenlik kontrolünden geçirilen ve üzerinde Halkbank yazan paketlerin mahkemelere dağıtıldığı öğrenildi.

Hediye paketlerine tepki gösteren avukatlar, “Soruşturma kapsamında olan bir kurumun adliyeye hediye  paketi göndermesi tartışmalı bir durumdur” dedi.

Paketlerin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşan Av. Önder Kırmızıtaş, “Bu paketlerin içinde gayri resmi, hukuk dışı bir şeyler olmayabilir. Ama burası adliye ve bu tür paketlerin gelmesi düşündürücü. Çünkü ismi geçen banka şu an bu adliyede soruşturma kapsamında tutuluyor. Burası bir kamu alanı. Ben de hem sıradan bir vatandaş olarak hem de avukat olarak bu duruma tepki gösteriyorum” dedi. Adliyenin güvenlik görevlileri ise paketlerin içerisinde hediyelik kalem ve ajandalar bulunduğunu ve mahkemelere dağıtıldığını söyledi.

Çağlayan Adliyesi sessiz

Genel Müdürünün yargılandığı adliyeye koli koli hediye paketleri gelmesine karşılık Çağlayan Adlyesi'nn sessiz kalması da dikkat çekti. Avukat Önder Kırmızıtaş'tan başka tepki gösteren yargı mensubu ya da hukukçu olmadı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir