Connect with us

Güncel

İdris Naim Şahin AKP’den istifa etti

Published

on

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin AKP'den istifa etti. İstifa dilekçesini parti genel merkezine gönderdi.

Görevden alınması kadar alınış şekliyle de gündemi meşgul eden İdris Naim Şahin, bombayı patlattı. Şahin, görevden alınmasıyla ilgili olarak “Hakkımda medya üzerinden karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldü. ‘Bu adam birilerinin oyununu bozdu. Siz de bu adamı bozun’ denilerek talimat verildi” dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Meclis'te gazetecilerin kabine revizyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. Sabah saatlerinde 17 Aralık operasyonu sonrası Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar istifa etti. Akşam saatlerinde ise bir istifa haberi daha geldi. Eski İçişleri Bakanı, AKP Milletvekili İdris Naim Şahin, partisinden istifa etti.

İDRİS NAİM ŞAHİN KİMDİR

1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ordu İl Maiyet Memurluğu'nu müteakip 1980 yılında Kaymakam oldu. Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekani, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık yaptı. TODAİE Kamu Yönetimi Uzmanlık Programını bitirdi.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Belediye'nin personel, idari, hukuki, sosyal ve kültürel hizmet birimlerinin yönetiminde bulundu. 1999 yılından itibaren İBB Başkan Danışmanlığı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İOOHDK Üyeliği, Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2001-2011 yılları arasında genel sekreterlik görevini yürüttü. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 Milletvekili Seçimleri'nde İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 24. Dönem Ordu milletvekili olarak tekrar TBMM'ye girdi. Seçimlerden hemen sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 24 Ocak 2013 tarihinde Kabine revizyonu ile Başbakan tarafından görevinden alındı. Yerine İstanbul eski Valisi ve AKP Mardin milletvekili Muammer Güler getirildi. Evli ve altı çocuk babasıdır.

İdris Naim Şahin neden istifa etti

İçişleri Bakanılğından istifa eden İdris Naim Şahin kabine değişikliği hakkında önemli açıklamalar yaptı…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine sahip çıkan sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Şahin, “Doğru söylemiş, o ifadeler sayın Bahçeli'nin kendi siyasi görüşüdür. O konuyla ilgili bir şey söylemem” diye konuştu. Şahin gazetecilerin yanından ayrılırken de, “İdris Naim Şahin birilerinin işine çomak soktu onun için böyle oldu” dedi.

NİHAİ KARARI BEKLEYECEĞİM

Eski İçişleri Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Meclis'te kendisine oda bulunamadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Meclis yönetiminden aradılar, geçici olarak hemen bir oda verebileceklerini söylediler. Ben nihai düzenlemeyi beklemeyi tercih ettim'' dedi.

YİNE ESPRİYİ PATLATTI

Şahin, oda sıkıntısı yaşamadığını kaydederek, ''Bazı arkadaşlarımız, Komisyon başkanlarımız bakan oldu. Komisyonlara yeni seçim yapılacak. Bu arada Meclis yönetimi herkese bir oda ayarlar. En kötü ihtimalle iki kişiye bir oda bulur. Ne olacak, bu sorun ya da mesele değil'' diye konuştu. Bu sırada Şahin'in yanına gelen AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'ün, ''Benim odamı size vereyim'' sözlerine Şahin'in ''Sen nereye gideceksin, otele mi çıkacaksın? Odam kireç tutmuyor. Sağol'' sözleri gülüşmelere yol açtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir