Connect with us

Güncel

Bu TIR çok baş ağrıtacak

Published

on

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırıkhan- Reyhanlı yolunun 2. kilometresinde saat 16.00 sularında bir TIR'ı durdurdu. Durdurulan TIR'da çok miktarda silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor.  TIR'ın  aranmasına MİT görevlilerinin izin vermediği öne sürüldü.

JANDARMA YAKALADI

Hatay' ın Kırıkhan ilçesinde Jandarma ekipleri gelen telefon ihbarı üzerine harekete geçti. İhbarcı plakasını belirttiği TIR'ın Kilis Öncüpınar sınır kapısı istikametine gittiğini ve silah yüklü olduğunu söyledi.

Jandarma ekipleri durumu Cumhuriyet Savcısının bildirdi. Savcının verdiği arama izni ile yol kontrol noktasında plakası verilen TIR durduruldu. TIR'da Suriye'ye sevk edilmek üzere depolanan silahların bulunduğunun jandarma tarafından tespit edildiği iddia ediliyor.

TIR YOLUNA DEVAM ETTİ

Silah ve mühimmata el konulup konulmadığı öğrenilemezken, tutanak tutulduktan sonra TIR'ın saat 21.00 sıralarında Kilis yönüne yoluna devam ettiği belirtildi. Jandarmanın 3 kişiyi gözaltına aldığı ileri sürülürken, yetkililer olayı bu iddiayı doğrulamadı.

ANKARA DEVREYE GİRDİ KRİZ ÇIKTI

İhbar üzerine durdurulan TIR'da resmi kimlikli bir Türk'ün de bulunduğu iddialar arasında.  İhbar üzerine TIR'ın durdurulması ciddi bir de krize yol açtı.

Ankara TIR'ın derhal serbest bırakılmasını isterken yerel savcının buna karşı çıktığı gelen bilgiler arasında.

ADANA'DAKİ MUHBİR'İN İŞİ Mİ?

Geçtiğimiz ay da Adana'da gizemli bir muhbir roket başlıkları yüklü bir TIR'ı uyuşturucu var diye ihbar etmiş ve Suriye'ye giden roket başlıkları ciddi tartışma yaratmıştı.

İHH'DAN AÇIKLAMA

TOR'ın insani yardım taşıdığı ve İHH'ya ait olduğu da iddia edildi ancak, İHH açıklama yaparak TIR'ın kendileri ile ilişkisi olmadığını ifade etti.

İHH açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“İHH’nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir