Connect with us

Güncel

Skandal: Beni TÜBİTAK dinliyor

Published

on

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atv ile A Haber'in ortak özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlarkan müthiş açıklamalarda bulundu. Gülen'i Obama'dan istediğini bildiren Erdoğan, Facebook ve Youtube'u kapatabileceklerini söyledi. Erdoğan'ın en can alıcı açıklaması ise dinlemelerle ilgiliydi. Medyada dinlemelerin Kerkük'ten, Suriye'den ya da başka bir ülkeden yapıldığı iddialarına karşın Erdoğan kendisinin de dahil olduğu tüm dinlemelerin çok uzakta değil, Başbakanlık Merkez Binasına, Çankaya Köşkü'ne ve TBMM'ye bir kaç yüz metre uzaklıktaki TÜBİTAK'tan yapıldığını açıkladı. Asıl büyük skandal ise TÜBİTAK'ın Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir kurum olması.

Erdoğan, canlı yayında birbiri ardına önemli açıklamalar yaparken ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'i son telefon konuşmasında Obama'dan istediğini açıkladı.

“GÜLEN'İ OBAMA'DAN İSTEDİM”

“Bunlarda takiyye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur, fitne meşrudur. Gayeye ulaşmak için herşey meşrudur. Bu bir dini örgüt değildir, Cemaat hiç değildir. Bu bir örgüttür. Bunun içinde casusluk da vardır. Azerbaycan'daki okullarına el konuldu. Kazakistan ve Pakistan'da da okullarına el konulabilir. Obama ile konuştum. Ülkemdeki huzursuzluğun sebebi sizdedir. Pensilvanya'dadır. Sizde gerekeni yapın. Siz ABD'yi tehdit edeni benden nasıl istiyorsanız ben de sizden istiyorum dedim. O da her şey yapılacak dedi.  Rüyada Peygamberimizi görüyor. Tweetler iki kat artırılsın diyor. Ardından da tamam 2 kat artırdık diyorlar. Senaryo onayı oradan alıyor. Sevgili peygamberimizi Miraç'tan indiriyorlar Kamyonete bindiriyorlar. Çok tehlikeli bu. Cebrail (AS) gelse onun aşkı burnumda kemiklerimizi sızlatıyor diyor. Ama O da gelse ona da oy vermem diyor. CHP kim olsa onunla ittifak yapar. Zannediyor ki onlarla ittifak yaparsam İstanbul'u alırım, ikitidar olurum diyor. Adamın derdi o.”

“FACEBOOK VE YOUTUBE KAPATILABİLİR”

Erdoğan internet yasası ile ilgili olarak 30 Mart'tan sonra yeni düzenleme yapacaklarını belirterek, “İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil” dedi.

ALİ KOÇ, MUSTAFA KOÇ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan Ankara'daki sürpriz görüşme ilgili olarak da şöyle konuştu;

“Kendileri de böyle bir ricada bulundular. Şöyle söyleyeyim, Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. Dolayısıyla bu yatırımlar nedeniyle herhalde bağlantıları oluyor. Ama bizim randevu olayı Ali Bey'den geldi. Ali Bey'den gelince dedim ki büyük ihtimal Ali Bey son zamanlarda gerek Fenerbahçe gerek vs. bu gibi konularla benle görüşecek dedim. Mustafa Bey ile ilgili konu da daha önceden olunca özel kalemime abi kardeş ikisi beraber gelsinler dedim. Geldiklerinde açıkçası Hürriyet'teki o söyleşiye de hiç girmedim. Sadece orada özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu.”

“BENİ DİNLEYEN TÜBİTAK”

Başbakan Erdoğan, kendisine ait olduğu iddia edilen son ses kayıtları ile ilgili de konuştu:

“Adalet Bakanı ile yaptığım konuşma da parça parça birleştirilmiş. Şu anda Adalet Bakanı'mın Alevi ifadesi de bence bir montaj. Hatay'da bir kritik seçim süreci var. Bu durum da sayın Kılıçdaroğlu'nun çok hoşuna gider. Dinlenmemiz anayasaya aykırı. Bu medya onurlu olsa bunları yayınlamaz. Kim dinliyor? Paralel yapı… Bunu nereden dinliyor, aramaya gerek yok; TÜBİTAK.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir