Connect with us

Güncel

Berkin ebediyyen uyudu

Published

on

Berkin Elvan'ın ailesi Twitter'dan ''Halkımıza : Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun'' diye acı haberi duyurdu.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  269 gün komada kalan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart'ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, dün Elvan ailesini telefonla aramış ve sağlığıyla ilgili bilgi almıştı.

SEVENLERİ HASTANEYE KOŞUYOR

Ölüm haberi üzerine insanlar hastaneye gelmeye başladı. Berkin’in öldüğü haberini alan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur hastaneye koştu. Gözyaşlarını tutamayan Onur, acı haberi aldıklarını, çok üzgün olduklarını belirterek “Şu an bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün avukatın açıklamalarından sağlık durumunun kritik olduğu belliydi. İyi dayandı, iyi direndi” dedi.

SOSYAL MEDYA KAN AĞLIYOR

Berkin'in ölümüne en yoğun ve sert tepki sosyal medyadan geldi. Milyonlarca internet kullanıcısı bir anda Berkin'in ölümünü tüm dünyaya duyurdu.

EYLEMLER BAŞLADI

Berkin'in hayatını kaybetmesi ile liselerden başlayarak üniversitelerde ve sokaklarda başlayan protesto eylemleri ülke geneline çığı gibi yayılıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir