Connect with us

Güncel

Milyonlar Berkin’e koşuyor

Published

on

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde tören düzenlenecek. Öğle saatlerinde düzenlenecek törenden saatler önce binlerce insan akın etti. Cemevi'nin önündeki kalabalık her dakika artıyor.

Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ

Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.

Sarıgül'ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin'in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

'UMUDUN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN'

Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı. Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan',  '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.


METROBÜS DURAĞINDA İLGİNÇ PROTESTO

Okmeydanı'nda otobüs durağında elinde 'Ben Berkin Elvan'ım' yazan bir kağıt ve boynuna astığı ekmekle bekleyen bu genç dikkat çekti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir