Connect with us

Güncel

Ermeni Patriği Başbakanlık’ta

Published

on

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız tarafından başlatılan bu ilk adım, cemaatimizin çoğunluğu tarafından takdirle karşılandı. Patrikhane olarak takdirle karşılıyoruz” dedi.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Görüşme öncesinde Ateşyan, Başbakan Erdoğan'a, Paşabahçe'nin Osmanlı serisinden Osmanlı Çeşmesi vazosunu, Başbakan Erdoğan da Ateşyan'a gümüş anı tabağı hediye etti.

Kabule Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ve Ateşyan'ın yardımcısı Ayk Mürzoğlu katıldı.

1 MAYIS NEDENİ İLE PROGRAM DEĞİŞTİ

Bu arada Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan'ı kabulü Başbakanlık merkez binadan Resmi Konut'a aldı.

KIZILAY'DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ankara’da Valilik izin vermemesine rağmen bazı gruplar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kızılay Meydanı’nda kutlamak istediğini açıklamıştı. Polis, Kızılay çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

“MEVCUT SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR”

Başbakan Erdoğan, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda işçi, memur ve emekçi vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, çalışma hayatının daha demokratik, daha insani, daha ileri standartlara kavuşturulabilmesi için ilgili her kesimin görüşlerine önem atfettiklerini belirtirken, “Mevcut sorunların ancak karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir