Connect with us

Güncel

Musul konsolosluğu işgal edildi

Published

on

21 Mart'ta “3 gün içerisinde Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk Bayrağı indirilmezse biz indiririz” diyen IŞİD şimdi de Türkiye'nin Musul Konsolosluğunu işgal etti. Konsolosluktaki bayrağın indirilip indirilmediğine ilişkin henüz bilgi yok.

Musul'u ele geçiren IŞİD Türk Konsolosluğu'na girdi. Örgüt elemanlarının konsolosluk görevlilerini rehin aldı.

MALİKİ'NİN AÇIKLAMASI

Irak Başbakanı Nuri El Maliki krizle ilgili bir açıklama yaptı. İşte Maliki'nin açıklamasından satır başları:
 
“Suriye'de olanlar yüzünden bugün Musul'da IŞİD ile karşı karşıyayız. BM, AB, Arap Ligi ve desteklerini ifade eden tüm ülkelere teşekkür ediyorum; bu teröre karşı Irak'ın yanında duran küresel iradeye güveniyoruz. IŞİD'e karşı savaşımız ebedi bir savaştır. Musul'da olanlar IŞİD'in takip ettiği ve istifade ettiği siyasi durumun bir sonucudur. Bu IŞİD'e karşı savaşın bir raundu; son raund da olmayacak. El Kaide ve IŞİD Musul'u kontrol altına alacak rakamlara sahip değiller ancak bölgedeki bazı unsurların desteği var; Irak güçleriyle karşılacak güce sahip değiller ama bir komployla karşı karşıyayız.”
 
ANKARA'DA OLAĞANÜSTÜ ZİRVE

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Musul'daki gelişmeler üzerine olağanüstü toplandı. Toplantı devam ediyor.
 
TÜRK DİPLOMATLAR REHİNE Mİ

Uluslararası haber ajanslarından bazıları Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın IŞİD'in elinde rehine olduğu bilgisi gelirken bazı ajanslar da baskonsolosun bir kaç çalışanı ile birlikte konsolosluktan uzaklaştığı ve can güvenliklerinin sağlandığını bildiriyor.

Öğleden sonra Irak Şam İslam Örgütü (IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptı. IŞİD militanları, Konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı. İl Meclisi Türkmen üyesi Lokman Reşidiyeli T.C.Musul Başkonsolosluğundaki Türk personelin IŞİD tarafından alıkonulduğunu doğruladı.
 
Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte çok sayıda Türk diplomatı rehin aldıktan sonra IŞİD'ın kentte geçici olarak kurulan merkezine gittiği öğrenildi.
 
IŞİD'in Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu'na girerek ikisi çocuk, üçü kadın 42 kişiyi alıkoyduğu öne sürüldü. Örgüt'ün, Türk vatandaşlarını Musul'un 17 Temmuz semtindeki IŞİD Karargahına götürdüğü iddia ediliyor.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İNCELİYORUZ
 
Öte yandan Dışişleri yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ve konunun araştırıldığını söyledi. Bakanlık “inceliyoruz” demekle yetindi.

IŞİD TÜRK KONSOLOSLUĞUNU VURDU İDDİASI!

Bu arada Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakın basın kuruluşlarının iddiasına göre İŞID Musul’daki Türk Konsolosluğu'nu vurdu. Musul Konsolosu'nun çalışanları bina dışına kaçırdiği ve can güvenliklerinin tehlikede olmadığı öğrenildi.

SON GELEN HABER

Son gelen haberlere ggöre IŞİD Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte 42 personeli konsolosluk binasından dıyarı kaçırdı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir