Connect with us

MAGAZİN

Bozkır’ın genç tezenesi

Published

on

Kırıkkale'de doğan Serhat Torun,  merhum usta Neşet Ertaş'ın tenefüs ettiği bozkır havasını tenefüs eden genç bir müzisyen. Kendi çabası ile tabiri caizse dişi ile tırnağı ile mücedele edip ilk alümünü çıkarttı.

SERHAT TORUN'UN İLK ALBÜMÜ DOSTANE'DEN BİR DEMET DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ona “türkücü” demek haksızlık olur… Zira o bir müzik eğitmeni… bağlama, mey, ney, sipsi, kabak kemane, kaval ve zurna gibi çok sayıda enstrumanı kullanabiliyor. Zaman zaman ünlü ses sanatçılarının arkasındaki müzisyen ordusunun arasında yer aldı. Çok sayıda müzisyen öğrenci yetiştirdi…

SES YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Kırıkkale Kültür Müdürlüğü’nde saz ve nota eğitimi aldı. Daha sonra Kırıkkale Musiki Cemiyeti’nde, dört sene Cemali Akçalı’dan nota, usûl ve şan dersleri aldı. Bir süre bu cemiyette konser ve etkinliklerde yer aldı.

1996 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu ses yarışmasında birincilik ödülünü aldı.

Kırıkkale Üniversitesi Türk Halk Müziği korosunda bir müddet görev yaptı. Ayrıca Antalya İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda birkaç dönem eğitim alıp görev yaptı. Antalya Konservatuvarında iki yıl nefesli sazlar eğitmeni ve sözleşmeli saz sanatçısı olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser veren Serhat Torun, Almanya'da da müzik eğitmenliği yaptı.

İLK ALBÜMÜ DOSTANE

Uzun uğraşlardan sonra genç müzisyen ilk albümünü çıkardı. Neşet Ertaş'tan izler de taşıyan Serhat Torun, ilk albümünde ağırlıklı olarak kendi eserlerine yer verdi.

DOSTANE'DE NELER VAR?

Sanatçının iilk albümü 8 Eylül'de müzik marketlerde yerini aldı.  Albümdeki eserlerin söz ve müziği Serhat Torun'a ait.

İşte ilk albümü Dostane'deki parçalar:

Etme Felek,  Alışmadım Bilesin, Yaralarım Ey Olmaz,  Nazlı Yarim,  Kara Yazı (bozlak), Dostum,  Seherde Bir Bağa Girdim (Erzincan yöresi), Senin İçin, Karaman'ın Bayırına (Karaman yöresi), Öldüm Gel Gel, Bala Zeynebim, Emir Dağı (Afyonkarahisar yöresi.) 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir