Connect with us

Güncel

Cemaat MASON UYKUSU’na yatıyor!

Published

on

Eski işbirlikçisi AKP'nin adına “Paralel Yapı” dediği Fethullah Gülen Cemaati, hükümetten gelen baskılara dayanamayınca “MASON UYKUSU”na yatma yöntemini seçti. Cemaat, Fethullah Gülen'in talimatı ile eğitimden bankacılığa varıncaya kadar tüm aktivitilerinde küçülmeye gidiyor. Artık amaç, büyümekten çok mevcudu korumak…

Cemaat, geçtiğimiz yıllarda Rusya'da da yasaklanınca Rusya'daki tüm cemaat üyelerine, işi gücü bırakıp sadece sınırdışı edilmeden Rusya'da kalabilmenin yollarını aramaları talimatı vermiş ve cemaat üyeleri tam anlamı ile uykuya yatmıştı.

Türkiye'de tüm telefonları ve tüm iletişim hatları dinlenen, bütün aktif üyeleri yakın takibe alınan Cemaat şimdi benzer bir yöntemi Türkiye ve Avrupa ülkelerinde de uygulamaya koyuyor. Edinilen bilgilere göre, Cemaat'in tüm aktif üyelerine “Uykuya geçin” talimatı verildi.

Cemaat üyeleri, legal ve illegal örgütlenme mantığında her zaman mevcut olan, daha çok istihbarat birimlerinin uygulayageldiği “Uyku” sürecini başlatıyor. Muhtemelen bu uyku süreci AKP iktidarı düşünceye kadar devam edecek. Ya da örgütlenmenin ihtiyaç duyduğu anda son bulacak. Siyasi literatürde genellikle istihbaratçılarda bir de Mason localarında uygulanan “Uykuya yatmak” terimi bakın ne anlama geliyor:

MASONLUK'TA “UYKUYA YATMAK”

“Masonlukta, çalışmalara ve etkinliklere belirsiz ve uzunca bir süre için ara vermiş olma durumu.

Uyku, bir simgesel terim olarak, doğrudan bir mason için de, bir mason locası ya da kuruluşu için de kullanılır. Bir masonun, bir locanın ya da bir mason kuruluşunun çalışma ya da etkinliklerine ara vermiş olması durumunun böyle bir simgesel terim kullanılarak belirtilmesinin nedeni, bu durumun bir gün sona erip çalışmalara ya da etkinliğe yeniden başlama olasılığının bulunmasından, bu olasılığın gerçekleşmesinin umutla beklenmesinden ileri gelir.

Masonlukta uyku durumuna giriş için “uykuya yatmak”, bu durumda bulunma için “uyumak”, bu durumdan çıkarak etkinliklere yeniden başlamak için de “uyanmak” terimi kullanılır.”

Masonluk'ta “uykuya yatmak” bilgi kaynağı:Büyük Mason Mahfili Derneği/ Özgür Masonlar Büyük Locası

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir