Connect with us

Güncel

“İdamı da referanduma sunarız!”

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'daki toplu açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, “İdam talebi parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte 16 Nisan bunun da cevabı olacak. Bunun için de gerekirse bir referandum yolu açabiliriz. Parlamentodan çıkmıyorsa bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun için de millete gideriz. Millet ’idam’ diyorsa mesele bitmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Manisa’da, Hatuniye Cami’nde cuma namazını kıldıktan sonra Valiliği ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine geçti. Erdoğan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan eşlik etti.
“Anadolu’nun yiğit evladı” anonsuyla kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde  “İdam isteriz” sloganları atılınca şunları söyledi:

İDAM İÇİN DE REFERAMDUMU İŞARET ETTİ
“İdam talebi parlamentoya gelecektir. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım fakat bir sıkıntı var; anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte 16 Nisan bunun da cevabı olacak. Bunun için de gerekirse bir referandum yolu açabiliriz. Parlamentodan çıkmıyorsa bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun için de millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimde yaşanan krizi ve tecrübeleri göz önünde bulundurduk. 2011 yılından beri yeni anayasa kazandırmaya çalışıyoruz. Yeni anayasanın en önemli konusu elbette yönetim sistemi olacaktır. Bu değişiklik 367 oy ile geçse de nihai kararı millete bırakacaktık. Sandıktan ne çıkarsa çıksın milletimizin kararı saygındır, azizdir.” 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir