Connect with us

GÜNDEM

Soma mitingine resmi ayar

Acılı aileler, avukatları ve CHP milletvekillerinin çabası sonucu son anda izin alınabildi.

Published

on

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamının 3. yıldönümünde, yakınlarını kör karanlıklarda yitirenlerin acıları tazeliğini koruyor. Ağır aksak işleyen hukuk mücadelesi can sıkmayı sürdürürken, ailelerin bugün gerçekleştirecekleri mitinge de, yer ve saat değişikliği koşuluyla sonra anda izin verildiği ortaya çıktı. Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı’nda meydana gelen iş cinayetinin üzerinden 3 yıl geçti.

O günden bu yana adalet arayan aileler, avukatları ve duyarlı kesimlerin desteğiyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu nedenle bugün yapacakları mitingin adını da “Adalet” koydular. Son 2 yıldır Soma Kaymakamlığı binasının da bulunduğu Cengiz Topel Alanı’nda buluşan yurttaşlar, bugün kent merkezinden uzakta ve “Köylü Pazarı” olarak adlandırılan yerde bir araya gelecek. Miting de saat 12.00 yerine 14.30’da başlayacak. Katliamda 26 yaşındaki oğlu Uğur Çolak’ı yitiren İsmail Çolak, acılarının hâlâ çok taze olduğunu vurgulayarak, “Mayısın gelmesini istemiyoruz aileler olarak” dedi.

Savcı atandı Çolak, “Kaymakamlık 13 Mayıs Cumartesi günü valilik, büyükşehir ve ilçe belediyesiyle birlikte yapacağı resmi törenleri gerekçe göstererek mitingimize önce izin vermedi. ‘İzin çıkmasa da biz bu mitingi yapacağız ve devlet erkânını her yerde protesto edeceğiz’ dedik. CHP milletvekilleri devreye girince, mitingin saati ve yeri değiştirildi” dedi. Öte yandan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Soma Davası’nın duruşmasına 11 Temmuz’da devam edilecek. Hazır olmasına karşın son 3 duruşmadır mütalaasını bir türlü açıklamayan Cumhuriyet Savcısı Şükrü Akyıl’ın Aydın’a gönderildiği belirtildi. DİSK de İstanbul’da bugün saat 14.00’de Tünel Meydanı’nda, Ankara’da saat 12.30’da, Olgunlar sokak Madenci Anıtı önünde anma için toplanılacağı bilgisini verdi.